Καλούνται οι παραγωγοί γάλακτος…

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΕΛ.Γ.Ο. – ΔΗΜΗΤΡΑ, με παράταση έως Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, οι ντόπιοι Παραγωγοί θα πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις παραδόσεων γάλακτος που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο) μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ΑΡΤΕΜΙΣ του ΕΛ.Γ.Ο.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των Μέτρων ελέγχου της αγοράς του γάλακτος – Εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Ανάπτυξης 838/51008, κάθε Παραγωγός γάλακτος υποχρεούται να υποβάλλει τριμηνιαίες δηλώσεις παραδόσεων γάλακτος, υπό τη μορφή μίας συγκεντρωτικής, αναλυτικής κατάστασης των παραδόσεων που πραγματοποιεί ο Παραγωγός ανά μήνα σε διάστημα τριών μηνών, μαζί με την αξία τους, για κάθε είδος γάλακτος χωριστά.

Η δήλωση υποβάλλεται κάθε τρίμηνο και το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το τέλος του τριμήνου στο οποίο αφορούν οι παραδόσεις.

Η μη υποβολή δηλώσεων εκ μέρους των Κτηνοτρόφων μπορεί να επιφέρει κυρώσεις που σχετίζονται με τη λήψη ή μη «ενεργού ηλεκτρονικού κωδικού έγκρισης» και σοβαρά χρηματικά πρόστιμα επί της αξίας των ετήσιων παραδόσεων γάλακτος.

Για οποιεσδήποτε ενημερώσεις – διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι ντόπιοι Αιγοπροβατοτρόφοι μπορούν να προσέρχονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ