Καλώς ήλθατε Ιερέ Προκαθήμενε της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. Γράφει ο Στάθης Τσιβράς

Από το Ληξούρι το τραυματισμένο και παρατημένο από την Πάλλη, το όγδοο Νησί του Oμήρου από τους δύστροπους περήφανους παρορμητικούς και ευαίσθητους Ληξουριώτες, Σας Καλωσορίζουμε και συγχρόνως εξομολογούμεθα.

Αναλαμβάνετε δύσκολη ώρα Σεβασμιότατε. Αισθανόμαστε πονεμένοι, αδικημένοι, πικραμένοι από την πρόσφατη απρόσμενη «απουσία» του Μητροπολίτη μας και προκατόχου σας πατέρα Γερ. Φωκά.

Oι Ληξουριώτες και όλα τα νησιά δεν ξεχνούν την ασκητική εικόνα του προστάτη των αδυνάτων, την ιεραποστολική μορφή του «εσχάτου» αχθοφόρου της ανθρωπειάς, το δικό μας κομμάτι ζωής σώματι ψυχής, τον πατέρα Γεράσιμο Φωκά, τον Μητροπολίτη που από κοντάς μας «έφυγε».
Καλείσθε να υπερβήτε υψηλό πήχυ, Σεβασμιότατε.
Εικόνα τον παππά Φωκά, τον Ιεράρχη και Ποιμενάρχη μας, ο τρόπος, ο λόγος οι πράξεις του «Εμάς ακολουθούν και εσάς συνοδεύουν»

Στην καρέκλα σας, εκεί που δεν πρόλαβε να καθήσει, δίπλα σας μόνιμα και συναγωνιστικά, θα βλέπουμε τον ιερωμένο που αγάπησε όλο το ποίμνιο των νησιών μας.
Σεβασμιότατε μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ. Εχετε το προνόμοιο μιας ηρεμης Μητροπόλης με άξιους ιερείς, σκαπανείς στο κρυφό σκολειό, του σημερινού χάους στη μαυρίλα της αβεβαιότητος.

Oι «δύστροποι», περήφανοι, ανυπότακτοι και ευαίσθητοι Ληξουριώτες σας εύχοντας ή ίδια μελάνη με τα ίδια χρώματα να σφραγίσει το έργο σας ισάξια με του Μακαριστού Μητροπολήτη μας πατέρα Γερ. Φωκά για το καλό της Εκκλησίας μας, της Πατρίδος μας, του τόπου μας, των Ληξουριωτών, Ιθακησίων και Κεφαλλήνων.

* Oδοντίατρος, 12 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Περιστερίου,
κάτοικος Καμιναράτων

Εικόνα 1