Καλώ το καταναλωτικό κοινό της Κεφαλονιάς να στηρίξουμε όλοι μαζί τα ντόπια καταστήματα

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής, απηύθυνε το ακόλουθο κάλεσμα προς τους καταναλωτές:

Eν μέσω υγειονομικής κρίσης και  αναγκαστικών μέτρων προφύλαξης που προκαλούν σημαντική ζημιά στην τοπική οικονομία κι ενώ δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να μην βάλουν  λουκέτο μετά τη «καταιγίδα», μετράμε μόνο λίγες ημέρες που άνοιξε για το κοινό της πόλης μας,  το κατά αποκλειστικότητα γερμανικών συμφερόντων, ανακαινισμένο,  κατάστημα τροφίμων και λοιπών προϊόντων.

Ένα κατάστημα μεγάλης αλυσίδας, για τη κατασκευή και όλες τις σχετικές εργασίες του οποίου, δεν χρησιμοποιήθηκαν και δεν  ωφελήθηκαν στο ελάχιστο οι επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων των νησιών μας.

Στις ασφυκτικές αυτές οικονομικά συνθήκες που βρισκόμαστε, καλώ από της θέσεώς μου το καταναλωτικό κοινό της Κεφαλονιάς, να στηρίξουμε όλοι μαζί αποκλειστικά την οικονομία της Κεφαλονιάς, τα καταστήματα της πόλης μας, που παραμένουν ανοιχτά στη τροφοδοσία και όχι μόνον, καθώς κι εκείνα που αν και κλειστά μπορούν να διαθέσουν προϊόντα μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών.

Είναι μια ακόμη σημαντική πράξη ατομικής ευθύνης από όλους εμάς. Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τη τοπική και μόνον οικονομία, για να παραμένουν και οι λιγοστοί αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι χρηματικοί πόροι στο νησί μας και να  μην φεύγουν καθημερινά «φορτηγά» γεμάτα χρήματα με προορισμό τις γερμανικές τράπεζες. Καλώ επίσης  όλους τους εμπορικούς συλλόγους, με αίσθημα ευθύνης, να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα αυτό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ –ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ