Καμπουριασμένοι άρχοντες

ΕΔΩ και καιρό η Δημοτική Αρχή θέλει να πείσει τους Αργοστολιώτες για τις εξαιρετικές ικανότητες της και το έργο που προσφέρει στον τόπο. Στη γραμμή αυτή δεν γλιτώνει κανείς. Πολιτικοί αντίπαλοι λοιδορούνται, ΜΜΕ αποκλείονται, πολίτες αγνοούνται και γενικότερα το άσπρο γίνεται μαύρο.

Το Αργοστόλι βοά για την υπεραυξημένη παραβατικότητα ανηλίκων και ενηλίκων, περιοχές και γειτονιές του Αργοστολίου πια είναι απλησίαστες, παρά το Δημοτικό Συμβούλιο –φιάσκο στο οποίο ο δήμαρχος και η παρέα του φωτογράφισε τους παραβάτες αυθαίρετα. Το κέντρο της πρωτεύουσας έχει καταντήσει μαρτύριο για όποιον αποφασίσει να το επισκεφτεί, αφού το κυκλοφοριακό και η στάθμευση αποτελούν Γολγοθά, παρόλες τις περισπούδαστες μελέτες. Οι αναπλάσεις περιοχών και πλατειών ταυτίζονται πια με την εγκατάλειψη, τις καταστροφές και την αποψίλωση, παρόλα τα διαγγέλματα αναβάθμισης και αξιοποίησης. Η μεγάλη δημοσιοποίηση του βραβείου Dosta αναιρέθηκε από την πραγματικότητα, καθώς το πρόσημο είναι αρνητικό αποδεδειγμένα και καταγεγραμμένα σε βιβλία συμβάντων. Ο σεβασμός και ο διάλογος με τους πολίτες ανύπαρκτος, όσο κι αν διαφημίστηκε στο πολυτελές προεκλογικό φυλλάδιο. Η ανάπτυξη των χωριών όνειρο θερινής νυκτός, εκτός φυσικά του Μεγάλου Χωριού του οποίου ο πρόεδρος φαίνεται να δίνει γη και ύδωρ στους πνευματικούς ηγέτες του. Το e-kioski φαίνεται να προσπαθεί να επιτελέσει έργο, όμως οι υπηρεσίες που προωθεί τα αιτήματα περί άλλων τυρβάζουν.

Ένα Αργοστόλι στα κάγκελα και ο δήμαρχος του συνεχίζει τις φωτογραφίσεις και τις εξαγγελίες, καθώς και τις ήξεις αφίξεις εξηγήσεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι μένουν ενεοί με την αντιμετώπιση του άρχοντος καθώς τους έχει αποδυναμώσει και απαξιώσει. Την αντίδραση και την κριτική του Σώματος την ειρωνεύεται και την αντιμετωπίζει σαν γραφικότητα. Ταυτόχρονα, ο πολύς αντιδήμαρχος καθαριότητας συνεχίζει τις παλαιοκομματικές τακτικές τους, κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στα παράπονα των δημοτών και συνεχίζει να φωνασκεί σε πολιτικούς αντιπάλους και πολίτες προσπαθώντας να καλύψει έτσι τις φωνές αντίδρασης.

Καυτό κι αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, για τον Δήμο Αργοστολίου. Οι καμήλες συνεχίζουν προκλητικά να μην κοιτούν την καμπούρα τους και ωσάν πλουμιστά παγώνια περνοδιαβαίνουν τα ψευδοπολιτιστικά δρώμενα ποζάροντας με περηφάνια για το καταστροφικό τους έργο. Καλό μας καλοκαίρι!