Καραντίνα! Χωρίς πλοία από σήμερα Παρασκευή μέχρι τις 6 το πρωϊ της ερχόμενης τρίτης

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από σήμερα στις 6 το πρωί έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε χθεσινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Oμοσπονδίας (ΠΝO).
Oι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝO γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ μεθαύριο Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.
Η ΠΝO σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».
* Λόγω της απεργίας των πλοίων το ΚΤΕΛ προγραμμάτισε για σήμερα τα χαράματα εκτακτο δρομολόγιο από τον Πόρο, πριν την έναρξη της 4ήμερης απεργίας της ΠΝO.
Πιο συγκεκριμένα, το Λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα αναχωρήσει σήμερα από το Αργοστόλι στις 3.45’ π.μ., για Αθήνα μέσω Πόρου, ενώ στις 3 π.μ. θα ξεκινήσει δρομολόγιο ΚΤΕΛ από το Ληξούρι, ώστε να προλάβουν το πλοίο που θα αναχωρήσει από τον Πόρο στις 5 το πρωί.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς στο τηλέφωνο 26710-22281.


 

Ανακοίνωση της Κ-Lines

Η Kefalonian Lines ενημερώνει το επιβατικό κοινό της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου ότι από σήμερα 06/05 το πρωί ξεκινάει τετραήμερη απεργία στα πλοία που προκήρυξε ξαφνικά χθες η Πανελλήνια Ναυτική Oμοσπονδία και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα το βράδυ.
Παρακαλούνται οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει την έξοδό τους από το νησί της Κεφαλονιάς ή της Ζακύνθου τις επόμενες ημέρες, να χρησιμοποιήσουν το σημερινό δρομολόγιο στις 05:00 που θα εκτελεσθεί και από Κεφαλονιά και από Ζάκυνθο.

Για την Κεφαλόνιαν Λάινς
Σπυρίδων Δ. Λυκούδης