«Καρφιά» Θεόφιλου για Παρίση-Λυκούδη!

Θ. Μιχαλάτος

«Τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να γράψουμε ένα νέο βιβλίο. Πάμε να γράψουμε μαζί ένα βιβλίο για το Αργοστόλι και τα νησιά μας».

Αυτό τόνισε απόψε το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, επικρίνοντας το έργο επ’ αυτής που έγινε «με κινέζικους κυβόλιθους και κοκοφοίνικες».

Ο κ. Μιχαλάτος ξεκαθάρισε ότι ο Συνδυασμός του δεν ανταγωνίζεται τον Μάκη Φόρτε, τον Αλέξανδρο Παντελειό, τη Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς -όπως είπε- θεωρεί ότι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και εφ’ όσον και αυτοί το θέλουν μπορεί να υπάρξει συνεργασία. «Θεωρούμε, πρόσθεσε, ότι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση για την ανατροπή και το τέλος αυτής της θλιβερής διακυβέρνησης της Κεφαλονιάς αυτά τα 9 χρόνια».

Και αναφερόμενος στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση είπε:

“Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω σαν αντίπαλο μου τον κ. Παρίση. Και δεν τον βλέπω, γιατί δεν διοικεί αυτός τον Δήμο. Δεν είναι ο δήμαρχος της πόλης, δεν είναι ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς.

Την παραχώρησε αυτήν την ιδιότητα την έκανε δώρο. Δεν θέλησε να είναι δήμαρχος, επέλεξε ο ίδιος το ρόλο του δεύτερου. Ένα τυπικό ρόλο όχι.

Αποφάσισε ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς, να είναι ο Διονύσιος ο Λυκούδης και τώρα έπρεπε ο Αλέκος ο Παρίσης να μιλήσει καθαρά, να πει δηλαδή στους Κεφαλλονίτες: «Είμαι ένα όχημα, είμαι ένα αυτοκίνητο, είμαι ένα μέσο μεταφοράς που θα μεταφέρω τον Διονύση τον Λυκούδη στο Δήμο. Σε αυτόν θα παραδώσω αυτόν τόπο, για αυτό κατεβαίνω στις εκλογές. Δεν θέλω να εκλεγώ Δήμαρχος, θέλω όμως να κάνω Δήμαρχο τον Διονύση τον Λυκούδη».

Αυτό έπρεπε να πει ο Αλέκος ο Παρίσης, αλλά δεν το είπε”.

Εντύπωση έκανε και η αναφορά του Θ. Μιχαλάτου με υπονοούμενα για τις επιχειρήσεις:

“Λένε

Ο Θεόφιλος έχει πολλές επιχειρήσεις.

Θα το πω όμως καθαρά κ. Παρίση:

Ο Θεόφιλος δεν απέκτησε ποτέ 3 καράβια όταν ήταν δήμαρχος.

Δεν απέκτησε ξενοδοχείο όταν ήταν δήμαρχος.

Δεν έφτιαξε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων όταν ήταν δήμαρχος.

Όχι αυτό δεν το έκανα εγώ.

Εσείς κ. Παρίση, εσείς και ο αναπληρωτής σας πρέπει να δώσετε εξηγήσεις”.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Μιχαλάτου έχει ως ακολούθως:

Φίλες και Φίλοι,

Είμαι o Θεόφιλος, ξεκίνησα από τη Λειβαθώ, από τα Βλαχάτα.

Από μια Κεφαλλονίτικη οικογένεια που έμαθε να ζει από τη γη, να μεγαλώνει τα παιδιά της από τη γη που αγαπάμε.

Από τη γη που πατάμε.

Από την αγαπημένη Κεφαλονιά.

Θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητα μου και την παρουσία μου, για να αλλάξουμε την Κεφαλονιά που αγαπάμε. Για να την αλλάξουμε όλοι μαζί.

Σήμερα δεν τελειώνει ένας προεκλογικός δρόμος. Σήμερα ανοίγουμε την πόρτα προς το αύριο. Σήμερα ξεκινάμε και θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί.

Θέλω από την αρχή να κάνω καθαρό σε όλους, ότι δεν μπορώ μόνος μου. Δεν μπορώ καν μόνος μου με τους συνεργάτες μου. Το μέλλον θα χαρακτεί από όλους μας. Από όλους τους συμπατριώτες, από όλες τις συμπατριώτισσες που ζουν στην Κεφαλονιά, ή αναγκάστηκαν να ζουν μακριά από αυτή. Όλοι έχουν να συμβάλλουν. Όλοι μπορούν να προσφέρουν. Θα αναζητήσουμε την προσφορά τους, τη συνεισφορά τους, τις ιδέες τους.

Ξεκινάμε εδώ από το Αργοστόλι, την καρδιά της Κεφαλονιάς, αλλά και την καρδιά τη πόλης μας.

Θα ήθελα να δω μπροστά μου μια πόλη και μια πλατεία όπου θα σηματοδοτούσε την ιστορία, τη φύση, την παράδοση, την τοπική ζωή όπως εξελίχθηκε στο χρόνο.

Αν θέλετε αυτή την  πλατεία που έχω μπροστά στα μάτια μου, χωρίς τους κυβόλιθους της Κίνας, χωρίς τους κοκοφοίνικες.

Εχω μπροστά μου, μέσα στη ψυχή μου, μια κεφαλλονίτικη πλατεία πως τη βλέπει και τη θέλει ο κάθε Κεφαλλονίτης, η κάθε Κεφαλλονίτισσα.

Η παρουσία σας είναι ένα σημείο και ένα σήμα για το τι θα συμβεί αυτή την Κυριακή, για το τι θα συμβεί την άλλη Κυριακή.

Ναι αλλάζουμε! Ναι κλείνει αυτός ο κύκλος των 9 χρόνων! Πιάνουμε το νήμα για την αναγέννηση της Κεφαλονιάς  ολόκληρης. Από εκεί που σταματήσαμε το 2010. Με δυνάμεις νέες σύγχρονες που σκέφτονται το μέλλον. Από τα Ομαλά και το Πόρο, από το Πρόνους τον Ελειό και τη Θηνιά, από τα Διλινάτα, τα Φαρακλάτα, το Αργοστόλι και τα χωριά του. Από τη Λειβαθώ, από το τελευταίο  χωριό του τόπου μας, τα ιστορικά Αργίνια, από τα Δαυγάτα τις άκρες της πατρίδας μας που για μας είναι το κέντρο της ψυχής μας.

Οφείλω, Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες, οφείλω να πω και είναι ανάγκη να το κάνω ότι για να φτάσουμε εδώ νικήσαμε τους εαυτούς μας. Πρώτα αυτούς. Νικήσαμε τα λάθη μας, νικήσαμε  αλαζονικές συμπεριφορές, την αντίληψη ότι είμαστε μοναδικοί, την έλλειψη συνεργασίας. Την άρνηση μας να κατανοήσουμε τις ιδέες του άλλου.

Και τώρα μας βλέπετε μπροστά σας να είμαστε όλοι μαζί έμπειροι άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση με παρουσία στο χρόνο. Νέα παιδιά με κέφι και ενθουσιασμό.

Με πολλούς ανθρώπους  μεταξύ τους διαφορετικούς, με διαφορετικές αντιλήψεις σκέψεις. Αλλά ανθρώπους αποφασισμένους να συνεννοηθούμε και να δράσουμε μαζί και αυτό θα κάνουμε από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουμε το δήμο.

Θέλω ακόμα να κάνω καθαρό ότι δεν ανταγωνίζομαι και δεν ανταγωνιζόμαστε το Μάκη τον Φόρτε, τον Αλέξανδρο τον Παντελειό, τη Λαϊκή Συσπείρωση. Θεωρούμε ότι όλοι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά στην ίδια κατεύθυνση για την μετατροπή και το τέλος αυτής της θλιβερής διακυβέρνησης της Κεφαλονιάς αυτά τα 9 χρόνια.

Με όλους αυτούς θα συναντηθούμε, θα συνεννοηθούμε, θα συνεργαστούμε, εφόσον και αυτοί επιθυμούν μια τέτοιου είδους συνεννόηση και μια τέτοιου είδους συνεργασία.

Εμείς το λέω καθαρά δεν βάλαμε στόχο να κερδίσουμε τις εκλογές. Βάλαμε στόχο να νικήσουμε τις εκλογές. Δεν προσδοκούμε το κέρδος.

Προσδοκούμε τη νίκη. Σας το λέω και αυτό σας το εγγυώμαι. Δεν θα κερδίσουμε στις εκλογές. Θα

νικήσουμε τις εκλογές.

Από την άλλη μεριά θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω σαν αντίπαλο μου τον κ. Παρίση. Και δεν τον βλέπω, γιατί δεν διοικεί αυτός τον Δήμο. Δεν είναι ο δήμαρχος της πόλης, δεν είναι ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς.

Την παραχώρησε αυτήν την ιδιότητα την έκανε δώρο. Δεν θέλησε να είναι δήμαρχος, επέλεξε ο ίδιος το ρόλο του δεύτερου. Ένα τυπικό ρόλο όχι.

Αποφάσισε ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς, να είναι ο Διονύσιος ο Λυκούδης και τώρα έπρεπε ο Αλέκος ο Παρίσης να μιλήσει καθαρά, να πει δηλαδή στους Κεφαλλονίτες: «Είμαι ένα όχημα, είμαι ένα αυτοκίνητο, είμαι ένα μέσο μεταφοράς που θα μεταφέρω τον Διονύση τον Λυκούδη στο Δήμο. Σε αυτόν θα παραδώσω αυτόν τόπο, για αυτό κατεβαίνω στις εκλογές. Δεν θέλω να εκλεγώ Δήμαρχος, θέλω όμως να κάνω Δήμαρχο τον Διονύση τον Λυκούδη».

Αυτό έπρεπε να πει ο Αλέκος ο Παρίσης, αλλά δεν το είπε.

Γίνεται αυτό που όλη η Κεφαλονιά γνωρίζει, Αλέκο Παρίση δεν μπορείς να κρυφτείς άλλο πια μέσα στο δημοτικό κατάστημα, πίσω από την κουρτίνα, πίσω σου είναι ο Διονύσης ο Λυκούδης.

Για αυτό θα φύγουμε από το δημοτικό μέγαρο.

Για αυτό θα γίνει πινακοθήκη όπως προορίζεται. Γιατί θέλουμε να κατεβάσουμε τις κουρτίνες, γιατί δεν θέλουμε κανέναν να κρύβεται πίσω από το Δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν στη περίπτωση τη δική μας αντ’ αυτού. Θα υπάρχουν άνθρωποι στο φως. Δήμος στο φως.Δημοτικοί Σύμβουλοι στο φως. Ένας δήμαρχος που κανένας δεν θα κρύβεται πίσω από την πλάτη του.

Κυρίες και κύριοι

Φίλες και φίλοι

Θέλω να πω από την αρχή ότι κάναμε μια μεγάλη νίκη. Επιβάλαμε όρους και ήθος στον προεκλογικό αγώνα. Σωπήσανε αυτή τη φορά οι ανώνυμοι υβριστές. Μπήκαμε φραγμός στο χυδαίο λόγο. Εμποδίσαμε τη σπίλωση ανθρώπων και προσωπικοτήτων και αυτό το πετύχαμε γιατί τους αγνοήσαμε.

Αγνοήσαμε αυτούς που με κατηγόρησαν για τη δραστηριοποίηση μου στο Δήμο Λειβαθούς. Αγνοήσαμε αυτούς που με κατηγόρησαν για τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Αγνοήσαμε αυτούς που προσπάθησαν να βάλουν στο κέντρο της αναμέτρησης τους συνεργάτες μου, τους συνυποψήφιους, τους φίλους μου.

Δεν γίναμε συνομιλητές τους. Τους αγνοήσαμε. Δεν τους δώσαμε αξία δεν τους απαντήσαμε. Δεν απαντάμε στους ανώνυμους, αλλά στους επώνυμους.

Φίλες και Φίλοι, οφείλω να απαντήσω και μόνο σε αυτούς. Νιώθω περηφάνια, μεγάλη περηφάνια και μεγάλη τιμή για τη δράση μου, για τη δράση μας στην Λειβαθώ όταν ήμουν δήμαρχος, αλλά και όταν ήμουν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου με τους άξιους και έντιμους Διονύση Μαγουλά και Νίκο Φραντζή.

Είπαν ο Θεόφιλος διώκεται για τη δράση του στη Λειβαθώ, τους απαντώ καθαρά: Ο Θεόφιλος δεν διώκεται. Όχι δεν διώκομαι.

Στόχος είναι η Λειβαθώ ολόκληρη, η Λειβαθώς, όλα τα δημοτικά συμβούλια της Λειβαθούς. Όσοι διετέλεσαν δημοτικοί σύμβουλοι Λειβαθούς, 26 έντιμοι άνθρωποι που σας είναι ήδη γνωστοί όλοι και που έχουν κάνει τις δικές τους πολιτικές επιλογές που δεν είναι πάντα σύμφωνες με τις δικές μου.

Για μένα είναι τιμή όχι να βρεθώ σε θέση κατηγορίας για τη Λειβαθώ, αλλά γιατί θεωρώ ότι βρίσκομαι σε θέση υπεράσπισης της διαδρομής της Λειβαθούς στο σύνολο της. Αυτήν την ευθύνη θα πάρω την ευθύνη της υπεράσπισης. Όχι του εαυτού μου αλλά της Λειβαθούς και της δράσης της, των επιτυχιών και των κατακτήσεων της.

Κυρίες και Κύριοι

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Νιώθω πλέον ότι δεν πρέπει να σας κουράσω αλλά πρέπει να απαντήσω ακόμα σε ένα ζήτημα και θα το κάνω εδώ μπροστά σας δημόσια.

Λένε

Ο Θεόφιλος έχει πολλές επιχειρήσεις.

Θα το πω όμως καθαρά κ. Παρίση:

Ο Θεόφιλος δεν απέκτησε ποτέ 3 καράβια όταν ήταν δήμαρχος.

Δεν απέκτησε ξενοδοχείο όταν ήταν δήμαρχος.

Δεν έφτιαξε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων όταν ήταν δήμαρχος.

Όχι αυτό δεν το έκανα εγώ.

Εσείς κ. Παρίση, εσείς και ο αναπληρωτής σας πρέπει να δώσετε εξηγήσεις.

Έπρεπε να το είχατε κάνει ήδη. Δεν είχατε όμως και την τόλμη να πείτε ότι μέσα από αυτές

τις δραστηριότητές μου μπήκε μπροστά η τοπική πααγωγή στη Κεφαλονιά.

Δεν είπατε όμως ότι 117 κεφαλλονίτες παραγωγοί και μεταποιητές βρήκαν μια ομπρέλα. Μια ομπρέλα προστασίας που απορροφά την ντόπια παραγωγή. Στο κρασί, στο λάδι, στο μέλι, στο κρέας, τα αυγά, στο τυρί, στα φρούτα, τα κηπευτικά.

Με κόστος, χωρίς να κοιτάξουμε ποτέ αν αυτό μας ωφελεί ή μας βλάπτει.

Δεν κοιτάξαμε ποτέ τη δαπάνη. Ποτέ το κόστος.

Ένα πράγμα μόνο κοιτάξαμε: Η παραγωγή, η τοπική οικονομία, ο πρωτογενής τομέας να πάει μπροστά.

Θέλαμε να δούμε πάλι καλλιεργημένα αμπέλια.

Θέλαμε να δούμε καινούρια λιοστάσια.

Θέλαμε να δούμε μια ζωντανή κτηνοτροφία.

Αυτό κάνουμε!

Για αυτό δεν μιλήσατε ποτέ!

Κυρίες και κύριοι

Φίλες και Φίλοι

Ξεκινήσαμε από τα Ομαλά. Προχθές στον Πόρο. Χθες στη Σκάλα. Περάσαμε από παντού. Είδαμε τους συμπατριώτες μας έναν προς έναν. Σας σφίξαμε το χέρι. Σας κοιτάξαμε στα μάτια. Έτσι θα σας κοιτάω πάντα. Στα μάτια!

Έχω μια μεγάλη δυσκολία στον πολιτικό  λόγο. Δεν είμαι πολιτικός.

Στην ουσία παραμένω όπως ξεκίνησα. Με τα χαρακτηριστικά που πήρα από το σπίτι μου.

Είμαι αυτός που όλοι ξέρετε. Έτσι λοιπόν δεν μπορώ να σας μιλήσω με έναν πολιτικό λόγο που ξέρουν οι πολιτικοί. Αυτόν τον λόγο δεν τον έμαθα ποτέ.

Σας μιλάω όμως με την καρδιά μου. Έτσι θα σας μιλάω πάντα. Με μάτια καθαρά. Εμένα δεν θα με δείτε ποτέ με τα μαύρα γυαλιά που κρύβουν την ψυχή του ανθρώπου.

Γυρίσαμε παντού. Σπίτι σπίτι όλα τα χωριά, όπου ζουν, όπου δρουν οι συμπατριώτες μας.

Σας δώσαμε στο χέρι ένα σχέδιο δράσης, ένα πρόγραμμα για κάθε περιοχή.

Σας κάναμε καθαρό τον τρόπο με τον οποίο θα δράσουμε. Σας ξεκαθαρίσαμε ότι θα πάμε όλοι μαζί.

Όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια χωρίς αποκλεισμούς.

Χωρίς να διακρίνουμε την κοινωνία στους δικούς μας και στους άλλους.

Φίλες και Φίλοι

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες

Σας ζητώ να δώσετε μια ευκαιρία, στον τόπο.

Όχι σε μας, στον  τόπο μας.

Τώρα μαζί να γυρίσουμε την σελίδα και να γράψουμε ένα νέο  βιβλίο.

Ένα βιβλίο για το Αργοστόλι και τα χωριά μας.

Ένα βιβλίο για το οποίο θα είμαστε περήφανοι!

Ξεκινάμε την Κυριακή!

Ραντεβού εκεί στις κάλπες. Μέχρι τελευταία στιγμή!

Ξεκινάμε την Κυριακή!

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα δώσουμε τον αγώνα!

Να πείσουμε και τον τελευταίο Κεφαλλονίτη ότι τώρα ήρθε η ώρα της αλλαγής!

Κυρίες και Κύριοι,

Κοιτάμε όλοι προς το μέλλον

Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράστασή σας!

Ευχαριστώ για την συνεισφορά σας!

Ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβολή σας!

Ένα πράγμα μπορώ να σας υποσχεθώ!

Ένα μόνο πράγμα:

Δεν θα σας απογοητεύσω!

Εμπρός όλοι για την νίκη!