Καταγγελία των δημοτικών υπαλλήλων για το Ξενία: Ο αντιδήμαρχος μας έκλεισε μέσα!

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο. Τέθηκε το θέμα της αυθαίρετης αλλαγής κλειδαριών στο κτίριο ΞΕΝΙΑ από τον Α/Δήμαρχο κ Ματιάτο, στο οποίο στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, έγινε ενημέρωση,ακολούθησε συζήτηση και κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντος του Ν. Στεφανάτου που ψήφισε παρών ) αποφάσισε τα παρακάτω :

Από την Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017 ερχόμενοι στο χώρο εργασίας διαπιστώσαμε ότι είχαν αλλάξει οι κλειδαριές του κτιρίου πραξικοπηματικά από τον Α/δήμαρχο κο Ματιάτο. Όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε δίχως καν να ενημερωθούν δεοντολογικά, οι Δ/ντές των Υπηρεσιών που στεγάζονται στο εν λόγω κτίριο για τυχούσα έκτακτη ανάγκη. Σε προφορική μας επαφή με τον κ Ματιάτο έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του να κλειδώσει την δεύτερη πόρτα του κτιρίου. Ακολούθησε αλληλογραφία από συγκεκριμένους συναδέλφους Δ/ντές και Προϊσταμένους που ζητούσαν κλειδιά και από τις δύο πόρτες προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη είσοδο και αποχώρηση οι εργαζόμενοι για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί λύση έως και σήμερα 16 Νοεμβρίου.

Με δεδομένη την χαμηλή ποιότητα των συνθηκών Υγιεινής και Ασφάλειας που παρέχει,το εν λόγω κτίριο, τονίζεται ότι λόγω της υπάρχουσας διαρρύθμισης τα γραφεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου δεν έχουν καν ορατότητα στην κεντρική είσοδο. Υπενθυμίζουμε ότι η κατασκευή του κτιρίου είναι για ξενοδοχείο προδιαγραφών της δεκαετίας του 1960και όχι για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών εν έτη 2017.

Οι εργαζόμενοι που στεγάζονται στα γραφεία που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου νοιώθουν εγκλωβισμένοι,σε περίπτωση οιουδήποτε κινδύνου όταν η δεύτερη πόρτα του συγκροτήματος είναι κλειδωμένη.

Η απαξιωτική τιμωρητική συμπεριφορά του Α/Δημάρχου απέναντι στους Δ/ντές και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών καθώς και σε όλους συναδέλφους που στεγάζονται στο κτήριο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η επίδειξη δύναμης, το καψόνι, με το κλείδωμα της δεύτερης εισόδου και η πεισματική άρνηση της Θεσμοθετημένης Εξουσίας, επιβεβαιώνει ότι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΞΕΝΙΑ δεν είναι μεν οι αρεστοί και οι υπάκουοι στην παρούσα Δημοτική Αρχή υπηρετούν όμως και θα υπηρετούν το Δήμο στα πλαίσια των υπευθυνοτήτων τους, τηρώντας την νομοθεσία και σεβόμενοι τους συμπολίτες ανεξαρτήτως των θητειών των Αιρετών.

Η συνήθης πρακτική της δημοτικής Αρχής να στοχοποιεί και να απαξιώνει το στελεχιακό της δυναμικό με την μετατόπιση των ευθυνών στην δική μας περίπτωση είναι πια κραυγαλέα, κάποιος άφησε το κτίριο ανοικτό και φταίμε όλοι, τιμωρούμαστε, υποτιμούμαστε και μπαίνουμε στη δύνη των επιπτώσεων με την αφαίρεση του δικαιώματος της απρόσκοπτης προσέλευσης και αποχώρησης από το χώρο εργασίας μας.

Ούτε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης να βρισκόμαστε !!!!

Πόσος πολιτικός κατήφορος πια !!!!

Υπενθυμίζουμε ότι κλειδιά κτιρίου είχαν δοθεί τόσο στον Επαγγελματικό Σύλλογο όσο και στο σύλλογο Τριτέκνων στους οποίους έχουν παραχωρηθεί γραφεία στον πάνω όροφο του κτιρίου.

Το απόγειο της εξέλιξης της πεισματικά,κλειδωμένης πόρτας ήταν ο χθεσινός ακούσιος εγκλεισμός στο κτίριο, δέκα συναδέλφων οι οποίοι ενώ αποχωρούσαν από το χώρο εργασίας βρέθηκαν αποκλεισμένοι εντός του κλειδωμένου κτιρίου για πλέον της μιας ώρας, έως ότου βρεθεί λύση, επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στην εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Καλούμε το Δήμαρχο να παρέμβει έτσι ώστε να δοθεί ολοκληρωτική λύση με την μετακίνηση των υπηρεσιών από τον χώρο του πρώην Ξενοδοχείου σε αξιοπρεπή κτίρια που να πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές Υγιεινής και Ασφάλειας, σύμφωνα με την νομοθεσία, για την στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών και να βάλει τέλος σε ένα ήσσονος σημασίας πρόβλημα που αφορά τα κλειδιά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μικελάτος

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα