Καταζητούμενος για μίζες επέστρεψε 4,5 εκατ. Ευρώ!

Στ. Κοντονής

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αποδίδει καρπούς και βάζει χρήματα στα Δημόσια Ταμεία! O κατηγορούμενος για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα Γ. Καμάρης, επέστρεψε στο ελληνικό Δημόσιο, 4.313.675 ευρώ!

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε χθες ότι «το ποσό των 4.313.675 ευρώ, που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο».

Όπως διευκρινίζει στην συνέχεια, ο υπουργός, «το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». O κατηγορούμενος επέστρεψε τα λεφτά, για να έχει καλύτερη μεταχείριση. Με τους ελεγκτές να κυνηγούν το παράνομο χρήμα και τη διαφθορά, ψηλά και χαμηλά, όλοι βλέπουν τον κλοιό να σφίγγει γύρω από την φοροδιαφυγή.

Τέλος, ο κ. Κοντονής, τόνισε ότι «ο λογαριασμός με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014, για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου». Πηγές με γνώση των εξελίξεων, εκτιμούν ότι ο λογαριασμός αυτός, θα δει πολλές ακόμα καταθέσεις στο προσεχές διάστημα!