Ξενυχτήσαμε χθες τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να δούμε τον Παύλο στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου Kontra 24 και απολαύσαμε έναν Παύλο Παπαδάτο ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους προσκεκλημένους της εκπομπής.
Στην εκπομπή συμμετείχαν ο Σάκης Ιωαννίδης πρόεδρος της OΝNΕΔ, ο άνθρωπος που είπε στον Σαμαρά να παραιτηθεί μετά την ήττα από τον Τσίπρα, ο Χαράλαμπος Φίλης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Παρισίων κύριος Δαβέτας, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δημοσιογράφος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός οικονομολόγος κύριος Τσαγκάρης.
O Παύλος ομολογουμένως ήταν καταπέλτης με θέσεις που πραγματικά ξάφνιασαν και εντυπωσίασαν.
Τα θέματα της συζήτησης ήταν το προσφυγικό και το αγροτικό και γενικά η οικονομία. Για όσους δεν είδαν την εκπομπή πραγματικά έχασαν. O Παύλος αφού καυτηρίασε τις παλινδρομήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την κάκιστη διακυβέρνηση της χώρας θεώρησε μέγα λάθος την διεκδίκηση του Νόμπελ Ειρήνης από την Ελλάδα γιατί θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους πρόσφυγες να έρχονται αλλά και γιατί πιστεύει ότι η συμπεριφορά πολλών κατοίκων είναι απαράδεκτη να τους χρεώνουν τρία ευρώ για ένα μπουκάλι νερό και πέντε ευρώ για να φορτώσουν το κινητό τους. Συγχρόνως καυστηρίασε το γεγονός ότι οι Αμερικανοί που δημιούργησαν το προσφυγικό με τους πολέμους δεν συμμετέχουν στο κόστος επίλυσής του.
Στο θέμα της οικονομίας ο Παύλος ήταν πολύ απαισιόδοξος και προς έκπληξη όλων υποστήριξε την άποψη ότι εντός έτους θα γίνει κούρεμα καταθέσεων γιατί οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαίωση και κανείς δεν θα είναι πρόθυμος να συμμετέχει.
Πάντως ήταν λαύρος εναντίον του κλεισίματος των δρόμων από τους αγρότες και είπε ότι όσο δίκαια αιτήματα και αν έχουν δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να κλείνουν τους δρόμους και να προκαλούν ασφυξία σε ολόκληρη την Χώρα, την στιγμή μάλιστα που το 55% εξ αυτών δηλαδή 280.000 αγρότες δηλώνουν εισοδήματα λιγότερα από 1000 το χρόνο! Λέγοντας μάλιστα τι να πουν και οι οικοδόμοι που το 90% είναι χωρίς δουλειά. Χαριτολογώντας συνέστησε μάλιστα στους μεγαλοτσιφλικάδες συνδικαλιστές αγρότες να κατέβουν στο σύνταγμα όχι με τα τρακτέρ αλλά με τα Range Rover και Cayenne! (Βλέπεις 1200 τσιφλικάδες κατέχουν το 38% της γεωργικής γης της Χώρας)
Βλέποντας τον Παύλο χθες στην τηλεόραση πραγματικά λυπήθηκα που ένας τέτοιος άνθρωπος δεν είναι μέσα στην Βουλή. Έχασε και αυτός, αλλά κυρίως η Κεφαλονιά μας.
Κ.Τ.

IMG_0358