Καταρρέει το Γενικό Νοσοκομείο, λέει το Επιμελητήριο

Στ. Σπαθής

Eπιστολή προς το Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Φώτιο Μεσσάρη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου με θέμα: Κατάρρευση Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας.

Η επιστολή αναφέρει:

Τα τελευταία χρόνια ολόκληρη η κοινωνία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης παρακολουθεί τη κατάρρευση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, στερούμενη του βασικότερου αγαθού, της προστασίας της υγείας.

Φώτης Μεσσάρης

Ειδικά δε, το τελευταίο διάστημα λόγω την πανδημίας του κορωνοϊού, η αγωνία έχει κορυφωθεί. Τα προβλήματα εντοπίζονται πέραν των κτιριακών υποδομών και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στο σοβαρότερο εξ αυτών, την υποστελέχωση των υγειονομικών δομών.

Μόλις προχθές ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ για τη νέα παραίτηση γιατρού και μάλιστα με εντοπιότητα. Η παραίτηση αυτή έρχεται να προστεθεί στη σωρεία παραιτήσεων που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τις υγειονομικές δομές του νησιού. 

Προκαλεί δε απορία πως περιμένουμε γιατρούς από την υπόλοιπη χώρα να στελεχώσουν τις δομές αυτές, όταν δεν είμαστε σε θέση να κρατήσουμε τους ντόπιους,  πράγμα που αποδεικνύει ότι τόσα χρόνια δεν υπήρξε ουσιαστική διοικητική και πολιτική βούληση ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα αυτά. 

Άλλωστε ο ίδιος ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ,σε συνέντευξη του τον Ιούνιο, άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει πλήρως τους λόγους που ενώ υφίστανται προκηρύξεις για τα νοσοκομεία μας, δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και συνάμα παραιτούνται και οι ήδη υπάρχοντες.

Δυστυχώς από εχθές έπαψε και η λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου  του ΓΝΚ λόγω βλάβης στο ένα και μοναδικό μηχάνημα που είχε, δυσχεραίνοντας περαιτέρω το έργο των γιατρών του Νοσοκομείου.  

Ευελπιστούμε αυτή να είναι η τελευταία επιστολή που στέλνουμε τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης και επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων. Όλοι επιθυμούμε ένα λειτουργικό σύστημα υγείας, ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο Νοσοκομείο που εκτός από επιτυχημένος  χώρος περίθαλψης κατοίκων και επισκεπτών, να αποτελεί και ένα υγιές περιβάλλον εργασίας για ιατρούς και νοσηλευτές.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής