Καταρρέουν oι ελάχιστοι γιατροί και το Νοσοκομείο

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κεφαλονιάς και Ιθάκης: «Καταρρέουν οι ελάχιστοι γιατροί και το νοσοκομείο μας, με την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωση της.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Πλήρης κατάρρευση των δομών υγείας στα νησιά μας μετά την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και τα τεράστια κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν  σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και πληρώματα του ΕΚΑΒ.
Στο νομαρχιακό νοσοκομείο  προσπαθούν με μπαλώματα να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία και ζητούν νοσηλευτές με τρίμηνες συμβάσεις και γιατρό παθολόγο με μπλοκάκι, την ώρα που καταρρέουν από υπερκόπωση οι ελάχιστοι γιατροί, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τα όρια των αντοχών τους και να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.
Μπαίνουμε στον τρίτο χειμώνα με την πανδημία να κρέμεται ακόμα πάνω από τα κεφάλια μας αλλά η κυβέρνηση συνειδητά και με σχέδιο αρνείται ακόμα και σήμερα να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλυτικό κίνητρο  για την ενίσχυση του νοσοκομείου μας,  τους εμβολιασμούς και του ΕΣΥ γενικότερα.
Αντί για αυτό, την  ώρα που μετακινούνται υγειονομικοί από άλλες δομές για να καλύψουν τα κενά στα νοσοκομεία,   σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης, κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία εκχωρείται το σύνολο σχεδόν των δραστηριοτήτων των νοσοκομείων σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Σύμφωνα με την τροπολογία, οι διοικήσεις των δομών υγείας και φορέων θα μπορούν να συνάψουν συμβάσεις, με απευθείας αναθέσεις και χωρίς έλεγχο, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις αναστολές των υγειονομικών, στις διοικητικές, τεχνικές κι υποστηρικτικές υπηρεσίες, στον εργαστηριακό τομέα και στο ΕΚΑΒ.
Ενόψει της ραγδαίας εξάπλωσης των μεταλλάξεων του ιού κι ενός ακόμα πολύ  δύσκολου χειμώνα, πρέπει να είμαστε  η μοναδική χώρα στον κόσμο, στην οποία –εν μέσω πανδημίας- συζητάμε για κλείσιμο και συγχωνεύσεις δημόσιων νοσοκομείων με κριτήριο την μεταξύ τους χιλιομετρική απόσταση, κάτι που δυστυχώς προαναγγέλει δυσάρεστες εξελίξεις και για το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο.
Κι όμως με τόσα εκατομμύρια που η κυβέρνηση μοίρασε στα μέσα ενημέρωσης και τα 37 δις που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα ταμεία θα μπορούσαν να στελεχωθούν  τα νοσοκομεία μας πλήρως για να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κρίση.
Οι ηθικοί αυτουργοί της συνειδητής επιλογής για την διάλυση του ΕΣΥ και την κατάρρευση του νομαρχιακού νοσοκομείου μας  έχουν ονοματεπώνυμο και είναι:
-Η κυβέρνηση της ΝΔ κι ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης
-Ο βουλευτής των νησιών μας κ. Καππάτος
-Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα
-Η 6η ΥΠΕ
-Η διοίκηση του ΕΚΑΒ
Πριν συμβούν τα χειρότερα υλοποιήστε άμεσα τις προτάσεις που κατ’ επανάληψη έχουμε καταθέσει:
 -Προσλάβετε το απαιτούμενο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
-Μονιμοποιήστε όλους τους συμβασιούχους γιατί οι υγειονομικοί που για δικούς τους λόγους αρνούνται να εμβολιαστούν με την προοπτική της μονιμοποίησης τους σίγουρα θα το ξανασκεφτούν.
-Εντάξτε τους νοσηλευτές στα βαρέα κι ανθυγιεινά.
-Προσλάβετε μόνιμα πληρώματα για τα ασθενοφόρα ώστε να μην συμβαίνει το ανεπίτρεπτο να έχουμε υπερσύγχρονα οχήματα στα νησιά μας που όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε περιστατικά επειδή δεν υπάρχουν διασώστες.
-Στελεχώστε  άμεσα την ΜΕΘ της δωρεάς Βεργωτή για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη σε όποιον χρειαστεί, χωρίς χρονοβόρες κι επικίνδυνες μετακινήσεις.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ