Καταφθάνει ο «Ιανός» με καταιγίδες και θυελλώδη μποφόρ

Χειροτερεύει ο καιρός στην χώρα μας από σήμερα Πέμπτη (17.09.2020), καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» – η πρώτη του φετινού φθινοπώρου – θα επηρεάσει την Ελλάδα εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Ήδη στα νησιά μας έπεσαν οι πρώτες βροχές, ενώ οι άνεμοι ξεπερνάνε τα 7 μποφόρ.

Η ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ)/Meteo.gr, καθώς και με διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα άλλων φορέων.

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι!

Τα κύρια χαρακτηριστικά του «Ιανού», όπως βάφτισε την κακοκαιρία το meteo, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν οι προγνώσεις κατά τις μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής, καθώς βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει πάνω από τη χώρα μας.

Δείτε την πορεία του Κυκλώνα «Ιανός» Live:

 


Κλειστά όλα τα Σχολεία αύριο Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας


Με απόφαση της Περιφέρειας αύριο Παρασκευή δεν θα λειτουργήσουν τα όλα τα Σχολεία λόγω κακοκαιρίας. Έχουν ενημερωθεί ήδη οι διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Η απόφαση στηρίζεται στην πρόβλεψη της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν στα νησιά μας από το απόγευμα σήμερα (17/9) έως το Σάββατο (19/9).