ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ! Δασκάλα το νέο κρούσμα COVID-19 στην Κεφαλονιά. Διδάσκει σε δύο Δημοτικά Σχολεία στο Αργοστόλι.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό μας, μετά το νέο κρούσμα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκε χθες στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Όπως αποκάλυψε το kefalonianmatata, πρόκειται για μία εκπαιδευτικό, 30 ετών περίπου, η οποία προσήλθε χθες το πρωί στο Νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα του ιού και έδωσε δείγμα για τεστ COVID-19.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα του τεστ βγήκαν χθες το βράδυ θετικά στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ κλιμάκιο του οποίου κάνει τεστ Covid στο νησί μας, καθώς ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές των Σχολείων, προκειμένου να παρθούν όλα τα μέτρα, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 30χρονη διδάσκει σε δύο Δημοτικά Σχολεία του Αργοστολίου, είναι σύζυγος αστυνομικού και διαμένει στο Ληξούρι, όπου θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στα πλαίσια της ιχνηλάτησης τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με την 30χρονη θα κάνουν τεστ, ενώ στα Σχολεία θα γίνουν απολυμάνσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες της Δημόσιας Διεύθυνσης Υγιεινής.

  • Μετά από τις εξελίξεις αυτές ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αύριο, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, το 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και το τμήμα του 4ου Νηπιαγωγείου Αργοστολίου που συστεγάζεται με το 5ο Δημοτικό, θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση στα σχολικά κτίρια για λόγους ασφαλείας.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος