Κεφαλληνιακός: Τι έχουμε πετύχει έως τώρα

Από τον Κεφαλληνιακό Α.Ο. ανακοινώθηκαν τα εξής:

Αγαπητά παιδιά, γονείς, φίλες και φίλοι του μπάσκετ, ο Κ.Α.Ο. έκλεισε 4 χρόνια ζωής. Μια σύντομη διαδρομή μέχρι τώρα με πολλές επιτυχίες μέσα από πολλές δυσκολίες, με πολλές χαρές και με πολύ αγάπη για το μπάσκετ. Είμαστε εδώ και προσπαθούμε γιατί πολύ απλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Μια μικρή ανασκόπηση σε ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα..

Δημιουργία τμημάτων υποδομής

Το πρώτο μέλημα μας και βασική αρχή της ομάδας είναι η σωστή εκμάθηση του αθλήματος σε μικρές ηλικίες. Έτσι λοιπόν τον Οκτώβριο του 2013 δημιουργήσαμε τα πρώτα τμήματα υποδομών που απαρτίζονταν από παιδιά ηλικίας 6 έως 11. Με υπομονή και συστηματική δουλειά αυτά τα τμήματα εξελίχθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και αριθμητικά αφού μέσα σε 4 χρόνια τριπλασιάσαμε τον αριθμό των μικρών αθλητών.

Αντρική ομάδα

Τον Γενάρη του 2015 ο Κ.Α.Ο. συμμετείχε για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα της Γ2 ΕΣΚΑ-Η. Πολύ σημαντική στιγμή για τον σύλλογο μας. Την περίοδο εκείνη ο Κ.Α.Ο. τερμάτισε στην 4η θέση αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Η συνέχεια έχει μόνο κύπελλα. Πρωταθλητής Γ2 ΕΣΚΑ-Η την περίοδο 2015-2016 και Γ1 εσκαη την περίοδο 2016-2017.

Η έλευση του coach Δαμκαλή

Ο coach Αποστόλης Δαμκαλής είναι ο υπεύθυνος συντονιστής-προπονητής των τμημάτων υποδομής. Ένας προπονητής με τον οποίο έχουμε βάλει στόχους μακροπρόθεσμους, έχουμε άψογη συνεργασία και πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου θα φανεί η αξία του κάτι που τα ίδια τα παιδιά το αντιλαμβάνονται και που οι γονείς το βλέπουνε ήδη. Επίσης η συνεργασία του με τον coach Αντωνάτο ήταν εξαιρετικά σημαντική για την κατάκτηση των 2 πρωταθλημάτων στο ανδρικό τμήμα.

Αγωνιστικά τμήματα ακαδημιών

Είχαμε θέσει σαν στόχο μέσα στα 5 χρόνια από την ίδρυση μας να έχουμε συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η για νεαρές ηλικίες. Τα καταφέραμε!!! Εφηβικό αγωνιστικό τμήμα και αγωνιστική ομάδα ΜΙΝΙ ήταν για εμάς ένας “αγωνιστικός παράδεισος” τη χρονιά που πέρασε. Ένας κύκλος έκλεισε και ένας άλλος αρχίζει!!!

Κοινωνική προσφορά

Σίγουρα η κοινωνία είναι κοντά μας και εμείς κοντά σε αυτήν κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας μέσα από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. “Τουρνουά Αλληλεγγύης Φώτης Τσιλιμιδος” είναι ένας θεσμός που πραγματοποιείται εκ ιδρύσεως του συλλόγου μας. Παίζουμε μπάσκετ προσφέρουμε τρόφιμα και αγάπη σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

“Αγάπη μόνο”, μια έκφραση που θα μας μείνει από τα λόγια του τίμιου γίγαντα Αργύρη Καμπούρη.

Άλλη μια σημαντική στιγμή, όχι μόνο για τον Κ.Α.Ο. αλλά και για τον κεφαλλονίτικο αθλητισμό. Στα πλαίσια του φιλανθρωπικού αγώνα βετεράνων Κ.Α.Ο. vs Βετεράνοι Ο.Σ.Φ.Π.

Σε συνεργασία με τον coach Δέλιο, πραγματοποιήθηκε αυτό το μεγάλο γεγονός φέρνοντας στο νησί μας μεγάλες δόξες του ελληνικού Μπάσκετ.

Το μέλλον μόνο δημιουργικό και ευχάριστο μπορεί να είναι.

Η αντρική ομάδα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ-Η! Την παρθενική του εμφάνιση θα κάνει το Παιδικό τμήμα ενώ το αγωνιστικό τμήμα ΜΙΝΙ θα συνεχίσει τη συμμετοχή του στο τουρνουά της ΕΣΚΑ-Η.

Τέλος.. ετοιμαστείτε όλοι για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης, «Φώτης Τσιλιμιδός».

Η οικογένεια του Κ.Α.Ο. σας ευχαριστεί θερμά για την στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια!

Τα καλύτερα έρχονται!

(Εκ του Δ.Σ.)