«Κεφαλονίτικη υπόθεση» το Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1

⦿ Ο αγώνας μπάσκετ του Ληξουρίου, μεταξύ των δύο κεφαλονίτικων ομάδων ΑΣΚ και ΝΕΟΛ, ήταν, πράγματι, συγκλονιστικός και, φυσικά, πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα.

⦿ Για πρώτη φορά δύο κεφαλονίτικες ομάδες μπάσκετ στις πρώτες θέσεις της Α1 ΕΣΚΑΗ κατέστησαν «κεφαλονίτικη υπόθεση» το Πρωτάθλημα που βγάζει στη Γ’ Εθνική!

⦿ Ολη η Πάτρα, η Ηλεία, η Ζάκυνθος. το Αίγιο και άλλες περιοχές, μιλάνε και …παραμιλάνε για το «φαινόμενο» του κεφαλονίτικου μπάσκετ.

⦿ Να πούμε εδώ ότι και οι δύο ομάδες μας διαθέτουν πολύ αξιόμαχα συγκροτήματα, μάλιστα ο ΑΣΚ πάει για τον τίτλο αήττητος με 13Χ13, ενώ ο ΝΕΟΛ έχει μόνο δύο ήττες.

⦿ Τη νίκη διεκδίκησαν με αξιώσεις και οι δύο ομάδες, αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα επικράτησε η πείρα του ΑΣΚ.

⦿ Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, παρά τη μάχη που έγινε στο τερέν και παρά την …αιώνια διαμάχη Αργοστολίου-Ληξουρίου στην εξέδρα, οι ομάδες μας έφυγαν αδελφωμένες από το γήπεδο.

⦿ Γιατί σ’ αυτό το ματς υπήρξε ένας μόνο νικητής: Το Νησί της Κεφαλονιάς!

⦿ Βέβαια, ένα τέτοιο ματς θα έχουμε και στο τέλος του Β’ Γύρου, στο Αργοστόλι, όπου δεν αποκλείεται τη μέρα εκείνη να παιχτεί μεταξύ των δύο ομάδων μας και ο τίτλος της Α1, που, όπως είπαμε, οδηγεί στην Γ΄ Εθνική.

⦿ Για φανταστείτε το!

Ιβάν