Κεφαλονιά… Ένας προορισμός που θα σου κλέψει την καρδία

Στ. Τραυλός

O αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη χαρά  προβάλλουμε  το  βίντεο –παραδοτέο, του έργου “The Rout_Net Thematic Routes and Networks” του προγράμματος INTERREG Cross – Border Cooperation Greece – Italy 2014-2020 , στο οποίο η  Π.Ι.Ν / Π.Ε.Κεφαλληνίας έχει οριστεί, ως φορέας υλοποίησης του ενταγμένου έργου στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, με την αριθμ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/52160/5688/418/26-02-2019  Απόφαση Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΔΑ: ΨΔΛΠ4653Π4-ΣΗΧ).

Το βίντεο παραγωγής της εταιρείας GR8 Communications έχει ως στόχο την προώθηση του θεματικού τουρισμού του νησιού της Κεφαλονιάς, γεωγραφικού προσδιορισμού του έργου The Rout_Net ,  με κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος  το Άλσος Λαυράγκα, στο χωριό Ραζάτα,  η αξιοποίηση του οποίου αποτελεί το αντικείμενο του έργου The Rout_Net.

“Ο Διονύσιος Λαυράγκας , που  γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1860, ήταν ένας καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, το συνθετικό έργο του οποίου περιελάμβανε συμφωνική μουσική, μελοδράματα, αλλά και τραγούδια,  ιδίως καντάδες. Ήταν απ’ τους πρώτους συνθέτες που ενσωμάτωσαν στοιχεία της δημοτικής μουσικής στο έργο του και θεωρείται ένας εκ των πρωτεργατών της Εθνικής Μουσικής Σχολής.”

Με τη συμβολή και την πολύτιμη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού , καθώς και  Εθνικής  Άμυνας  κινηματογραφήθηκαν και αεροκινηματογραφήθηκαν αρχαιολογικοί χώροι, πολιτιστικά μνημεία, φάροι και τουριστικά αξιοθέατα της Κεφαλονιάς.

Η  παρουσίασή τους  μέσα από εικόνες και πλάνα  άρτια και όμορφα ενταγμένα στο πλαίσιο της αφήγησης, προσδίδει  την ατμόσφαιρα του νησιού με τον πλέον εύληπτο τρόπο  και  απευθύνεται σε τουρίστες που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την τοπική παράδοση και ιστορία.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους όσους συνέβαλαν στην παραγωγή αυτού του βίντεο .

Ελπίζουμε να απολαύσετε και εσείς τα Μονοπάτια Ιστορίας της Κεφαλονιάς!!!

Σταύρος Π. Τραυλός
Αντιπεριφερειάρχης
Κεφαλληνίας & Ιθάκης