Κεφαλονιά μου όμορφη. Γράφει ο Αλέξης

Είμαι ο Αλέξης ένα παιδί 5ης δημοτικού που με γνωρίζετε και από αλλά άρθρα που έχω γράψει και παρόλο που δεν μένω στην όμορφη Κεφαλονιά μας, έρχομαι πολύ συχνά, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μου και έχω δει πολλά ωραία πράγματα γιατί η Κεφαλονιά έχει φυσικές ομορφιές, όπως εκπληκτικές γαλαζοπράσινες θάλασσες και ωραία φύση. Στην Κεφαλονιά περνάω επίσης όμορφα γιατί νιώθω ασφάλεια (αλλά σε κάθε περίπτωση με την απαιτούμενη προσοχή).

Κάποια επίσης από τα όμορφα πράγματα που έχω δει στις διακοπές μου είναι ο όμορφος στολισμός της Πλατείας και του Λιθόστρωτου τα Χριστούγεννα. Πολύχρωμες Χριστουγεννιάτικες μπάλες και φωτάκια στολίζουν τα δέντρα ενώ τα παιχνίδια που υπάρχουν στην πλατεία για τα παιδιά, είναι πολύ ωραία. Δυστυχώς όμως είναι μόνο για τις γιορτές. Θα ήταν όμορφο να έμενε το καρουσέλ στην Πλατεία για πάντα, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που σε πολλές πλατείες υπάρχει ένα όμορφο καρουσέλ.

Θα μπορούσε βεβαίως να αξιοποιηθεί και η παιδική χαρά που είναι δίπλα στην Πλατεία του Αργοστολίου. Θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρός 4 ετών περίπου, οι γονείς μου, μας πήγαιναν εμένα και την αδελφή μου εκεί, να παίξουμε. Μετά τα επόμενα καλοκαίρια απέφευγαν γιατί όπως έλεγαν ήταν παραμελημένη, όπως παραμελημένα είναι και άλλα σημεία στο Αργοστόλι. Τα λιγοστά δέντρα που υπάρχουν δεν κάνουν για σκιά.

Τώρα ας μιλήσουμε για πιο σοβαρά θέματα. Στο νησί υπάρχουν αρκετά προβλήματα που δεν γίνεται να μην τα αναφέρω γιατί θέλω το νησί μας να γίνει καλύτερο. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να προκαλέσουν και κινδύνους και λέω κινδύνους διότι περπατούσα στη παραλιακή από την πλατεία προς την γέφυρα Αργοστολιού και έπεσα σε ένα φρεάτιο που κάποιοι είχαν αφήσει ανοιχτό και θα μπορούσα εγώ ή κάποιος άλλος να έχει χτυπήσει σοβαρά.

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στη Γέφυρα Δεβοσέτου. Όπως είχα γράψει σε ένα άλλο άρθρο μου πριν ένα χρόνο, έχει πέσει ένα κολωνάκι μέσα στη θάλασσα διπλά από τον οβελίσκο και κανείς μέχρι σήμερα δεν το σήκωσε παρ’ότι το ζητούσα. Και λίγο πιο πέρα έχει πέσει ο προστατευτικός τοίχος της γέφυρας και ούτε μία κορδέλα δεν έχουν βάλει και εκεί για να μην πέσει κάποιος μέσα στην θάλασσα.

Στην Παλιά Πλάκα έχουν πέσει επίσης οι πέτρες του προστατευτικού τοιχίου λόγω του Ιανού μέσα στην θάλασσα και κάποιος περαστικός μπορεί να χτυπήσει ή να πέσει στη θάλασσα.

Λίγο πιο κάτω στην περιοχή Θαλασσόμυλος υπήρχε όπως μου έχουν πει ένα εστιατόριο όπου είχε κατασκευαστεί με τα λεφτά του Δήμου και μετά από πολλά χρόνια το εγκατέλειψαν. Τώρα λοιπόν είναι βρώμικο και αντί να το φτιάξουν και να το αξιοποιήσουν δίνοντας το σε μια φτωχιά οικογένεια για να το εκμεταλλευτεί, το αφήνουν έρημο στη τύχη του και καταρρέει.

Τέλος και για ακόμα μία φορά θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το κάστρο του Αγίου Γεώργιου γιατί είναι παραμελημένο και αυτό. Έτσι ενώ οι τουρίστες πηγαίνουν εκεί για να δουν και να γνωρίσουν την ιστορία του νησιού μας, βλέπουν μόνο αγριόχορτα, που φτάνουν μέχρι τη μέση ενός ενήλικα.

Επίσης κάτι που έγινε το καλοκαίρι και με φόβισε είναι ότι μια ομάδα ανδρών 25-30 χρονών αργά το βράδυ έκλειναν τον δρόμο στην Κρανιά, στα αυτοκίνητα που έφευγαν από το Αργοστόλι προς το Κάστρο, για να κάνουν κόντρες με μηχανάκια. Εμείς πήραμε την αστυνομία και μας είπαν ότι θα πάνε και δεν πήγαν ποτέ. Αυτό είναι ντροπή για την Κεφαλονιά και για τον τουρισμό.

Είναι επίσης σημαντικό να πω ότι το μοναδικό Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, αυτήν την περίοδο του Covid 19 δεν κάνει pcr test. Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί φαντάζομαι ότι όλοι απευθύνονται στο Δημόσιο Νοσοκομείο για τέτοιου είδους ελέγχους όπως γίνεται σε κάθε αναπτυγμένο κράτος όπου λειτουργούν σωστά οι δημόσιες δομές του. Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα όπως επίσης η εξωτερική όψη του νοσοκομείου που είναι απαράδεκτη ενώ η έλλειψη γιατρών δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα όπως ακούω από γνωστούς μου, που αναγκάζονται να πάνε σε νοσοκομείο στην Πάτρα ή στην Αθήνα.

Όλα αυτά που επισημαίνω δεν θέλω να τα διορθώσετε για μένα αλλά για εσάς τους ιδίους, για την Κεφαλονιά!

Για να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο θέλω να σας δώσω κάποιες ιδέες για να ομορφύνετε το Νησί μας. Να βάλετε κάποια μόνιμα παιχνίδια στις πλατείες για όλες τις εποχές όπως καρουσέλ… να φυτέψετε περισσότερα δέντρα, λουλούδια ,πρασινάδες και πλατάνια στις πλατείες που δεν υπάρχουν…

Αυτά είναι κάποια σημαντικά θέματα που πρέπει να λυθούν πολύ γρήγορα.

Αλέξης