Κε Σταϊκούρα, δώστε παράταση πληρωμής για όλους-Πάγωσε η Αγορά

Στ. Σπαθής

Παράταση υποχρεώσεων πληρωμής για όλους, να μη χαθούν οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων, δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, τονίζει σε χθεσινή του επιστολή ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής προς τον υπουργό Οικονομικών.

Η επιστολή αναφέρει:

Xρ. Σταϊκούρας

Προς:

Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Δεδομένων των συνθηκών και των νέων μέτρων γενικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, θεωρώ υποχρέωσή μου να επανέλθω σ’ ένα  ιδιαίτερα κομβικό θέμα για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Στ. Σπάθης

Ζητάμε άμεσα να ανασταλούν οι πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών στις ΔΟΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και δόσεων ρυθμίσεων για όλες τις επιχειρήσεις, όλους τους επαγγελματίες και όλες τις εταιρείες. Να στηριχθούν όχι μόνο εκείνοι που πλήττονται ή έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με βάση δημόσια αρχή ή ΚΑΔ. Σας το έχουμε επισημάνει και με τις από 13/03 και 20/03/2020 επιστολές μας.

Ο μήνας Μάρτιος τελειώνει και δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά. Δεν είναι εφικτό να πληρώσουν οι επιχειρηματίες και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αντιλαμβανόμαστε κάθε προσπάθεια που καταβάλλετε με τα μέτρα στήριξης, η πραγματικότητα είναι όμως ότι όλη η οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει.

Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να διατηρηθούν οι ρυθμίσεις των 120 δόσεων, στις οποίες οι περισσότεροι εντάχθηκαν  με δυσκολία και με κόπο διατηρούν. Η μη πληρωμή των ρυθμίσεων για όσο καιρό διαρκούν τα μέτρα περιορισμού να μην συνιστά απώλεια αυτών.  Μεταφέρουμε την παράκληση πολλών επαγγελματιών που δεν έχουν ενταχθεί στη δική σας λίστα στήριξης.

Πεποίθησή μας αποτελεί ότι, οι πληρωμές όλων των βεβαιωμένων οφειλών για όλους τους πολίτες πρέπει να παραταθούν για το διάστημα αυτό. Ευελπιστούμε στις  ενέργειές σας και είμαστε βέβαιοι ότι θα μεριμνήσετε σχετικά.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Κοινοποίηση

1. Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

2. Βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Παναγή Καππάτο