«Κε υπουργέ, συγχαρητήρια για το σημαντικό πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης”»

Ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έργων και δράσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ύψους 2,5 δισ. Ευρώ που φέρει συμβολικά το όνομα του συμπατριώτη μας οραματιστή πολιτικού Αντώνη Τρίτση ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Το Πρόγραμμα αφορά έργα στους τομείς των υποδομών, της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ψηφιακής σύγκλισης.

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ιδιαίτερα προβλέπει δράσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία.

Αποτελεί, όπως ορθά επισημάνθηκε, “πανίσχυρο εργαλείο” στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Οι προτεραιότητες του Προγράμματος είναι πολύ σημαντικές για τη στήριξη της κοινωνίας και την πραγματοποίηση έργων πνοής και βρίσκουν σύμφωνη την Αυτοδιοίκηση.

Στο Πρόγραμμα έχει προβλεφθεί να συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι ακόμη και αυτοί που δεν διαθέτουν Τεχνικές Υπηρεσίες και αναμένεται να δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και στους συνεργάτες τους που με σύνεση, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο σχεδίασαν και παρουσιάζουν ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένα Πρόγραμμα Ανάπτυξης για στήριξη και επανεκκίνηση της οικονομίας, για κοινωνική συνοχή, για καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ

Αλέξανδρος Παρίσης