Κινητοποίηση Εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών στις 3/2

Από την Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης (ΕΛΜΕΚΙ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

Με όλες μας τις δυνάμεις εκπαιδευτικοί-γονείς και μαθητές, για την επιτυχία της κινητοποίησης στις 3 Φλεβάρη.

Πλατιά ανταπόκριση υπήρξε στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ για την οργάνωση κινητοποίησης στις 3 Φλεβάρη από μαθητικά συμβούλια, την ένωση και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθηγητές και δασκάλους, των σεισμόπληκτων σχολείων της Παλικής. Στη εισήγηση της ΕΛΜΕ-ΚΙ αναπτύχθηκαν τα αιτήματα που προβάλλει το συνδικαλιστικό κίνημα σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση και προστασία, την επιδιόρθωση των κίτρινων σχολείων (Αγία Θέκλη, 2ο Δημοτικό Ληξουρίου, Πετρίτσειο Γυμνάσιο κλπ) με βάση τον τελευταίο αντισεισμικό κανονισμό, το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών για την υλοποίηση των μελετών, την άμεση ανέγερση νέου μηχανουργείου του ΕΠΑΛ Ληξουρίου και νέου σχολικού συγκροτήματος. Τονίστηκε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση για το νέο συγκρότημα, λόγω της καθυστέρησης χωροθέτησης.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι μαθητές καθημερινά, τα αδιέξοδα που συναντούν οι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας να επιτελέσουν εκπαιδευτικό έργο σε αυτές τις συνθήκες. Εκφράστηκε οργή απέναντι σε Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση που εδώ και τρία χρόνια τους εμπαίζουν στέλνοντάς τους από τον «Άννα στον Καιάφα» κωλυσιεργώντας τις διαδικασίες.

Όλοι δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν δυναμικά, καλώντας όλο το λαό της περιοχής και ευρύτερα του Νομού να συμμετέχει. Η κινητοποίηση, είπαν, θα πρέπει να είναι ανάλογη της οξύτητας του προβλήματος και να δώσει αποστομωτική απάντηση στον εμπαιγμό, δρομολογώντας άμεση λύση.

3 Φλεβάρη όλη η πόλη στο δρόμο!!!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Διονύσης

Γεωργόπουλος

Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου