Κι’ άλλο «ναι» για δημιουργία Δήμου Σάμης

Οι κάτοικοι της επαρχίας Σάμης που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 18 του Οκτώβρη 2018 στην Αγία Ευφημία της Πυλάρου με θέμα συζήτησης τη διοικητική διαίρεση της Κεφαλονιάς αποφασίσαμε:

Συμφωνούμε και ενισχύουμε το ψήφισμα της λαϊκής συγκέντρωσης της Σάμης που έγινε στις 29 του Σεπτέμβρη, με το οποίο απαιτούμε δημιουργία δήμου στα όρια της επαρχίας Σάμης.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα την γεωγραφική ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, που με όποια άλλη διοικητική επιλογή μας αποκόπτει από τα κέντρα των αποφάσεων και από τις υπηρεσίες κρατώντας μας στο πολιτικό περιθώριο και καταδικάζοντάς μας σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.

Συνδυάζοντας δε και την ανεπάρκεια ή τον σχεδιασμό της τωρινής δημοτικής αρχής και της όποιας επόμενης, τότε το πείραμα «Καλλικράτης» αν απέτυχε για την υπόλοιπη Κεφαλονιά, την περιοχή μας την καταβαράθρωσε.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς και ιδιαίτερα την βουλευτίνα του νομού μας, τον περιφερειάρχη των Ιόνιων νησιών, τα πολιτικά κόμματα και τις πολιτικές παρατάξεις τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούν τώρα, καθαρά και απερίφραστα καθώς επίσης και έμπρακτα στο αίτημά μας αυτήν τη χρονική περίοδο και σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Θα συμμετέχουμε επίσης με την επιτροπή που επιλέξαμε να μας εκπροσωπήσει στο δημοτικό συμβούλιο ειδικού σκοπού την 26η Οκτώβρη, καθώς και με τη φυσική μας παρουσία για τη γνησιότερη έκφραση του λαού της Κεφαλονιάς σε απόφαση που θα επηρεάσει τη ζωή μας για τα επόμενα τριάντα τουλάχιστον χρόνια.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους: ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΟΝΤΗ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΓΑΛΕΤΟ, ΜΑΚΗ ΜΟΝΙΑ, ΤΑΣΟ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟ