ΚΚΕ: Να μην περάσει το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου

Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου

Από την ΤΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ ανακοινώθηκαν τα εξής:

Να μην περάσει το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου!!!

Η ΤΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την νέα προκλητική απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΥΠΕ) να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα με σχετικό έγγραφό της (ΑΠ 26575 10.07.2018) καλεί τους υπαλλήλους της κατηγορίας/κλάδου ΤΕ/ΔΕ Νοσηλευτικής/βοηθών Νοσηλευτικής να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης προς το ΓΝ Αργοστολίου, προκειμένου να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Η 6η ΥΠΕ υλοποιεί βήμα – βήμα την κατεύθυνση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να συγχωνεύσει ή να κλείσει νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, αφού δεν έδωσε καμιά λύση στην στελέχωση του Μαντζαβινάτειου με παθολόγους Γιατρούς μετά την αποχώρηση τριών που συνταξιοδοτήθηκαν. Το παραπάνω γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής. Έρχεται τώρα να πάρει και το νοσηλευτικό προσωπικό επισημοποιώντας έτσι όσα εδώ και καιρό οι φορείς και ο λαός της Παλικής κατήγγειλαν ως μεθόδευση για το κλείσιμο του  Μαντζαβινάτειου και την μετατροπή του σε ένα υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας. 

Επειδή τόσο οι Διοικήσεις των νοσοκομείων του νομού όσο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας γνώριζαν πολύ καλά ότι με «Γενικούς» και επισκέπτες Γιατρούς δεν μπορεί να κρατηθεί παθολογική κλινική, πρόκειται για μια καλά μεθοδευμένη προσπάθεια να κλείσει το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Η προσπάθεια διοικητικών και κυβερνητικών παραγόντων ότι τάχα όλες αυτές οι μεθοδεύσεις γίνονται για να ενισχυθεί το ΓΝ Αργοστολίου είναι υποκριτική και αποπροσανατολιστική, αφού η ίδια τακτική αποψίλωσης σε προσωπικό και εξοπλισμό χρησιμοποιείται και για το κεντρικό Νοσοκομείο του νομού προκειμένου να ενισχυθούν άλλες κεντρικότερες μονάδες και πάει…λέγοντας. Δεν έχει άλλωστε περάσει πολύς καιρός που με τα ίδια διλήμματα οι ίδιοι παράγοντες δρομολογούσαν την αποψίλωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου (ΓΝΝΑ) από τον εξοπλισμό της, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ΜΕΘ του Ρίου.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ τονίζει ότι εκτός από την αθλιότητα των μεθοδεύσεων επί της ουσίας με μεσοβέζικες λύσεις κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί  παρά μόνο προσωρινά. Το κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου θα επιφέρει παραπέρα συμφόρηση στο ΓΝ Αργοστολίου, που καλείται να λειτουργήσει σε απαράδεκτες συνθήκες έλλειψης και εντατικοποίησης του Ιατρικού Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, χωρίς να υπάρχει καμιά μέριμνα και προοπτική για την ενίσχυσή του με τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το κόμμα μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για όλα αυτά, με αφορμή την τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας) πριν δύο χρόνια, μετά την κινητοποίηση των μαζικών φορέων του Νομού στην Αθήνα για τα προβλήματα της υγείας και έχει καταθέσει πλήθος ερωτήσεων και άλλων παρεμβάσεων για τα θέματα της υγείας στο νομό και πανελλαδικά και ιδιαίτερα για το Μαντζαβινάτειο. Οι κομμουνιστές είναι μπροστά σε κάθε αγώνα για την υπεράσπιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας και μαζί με το λαό της Παλικής και όλου του Νομού ανέδειξαν το θέμα με διαρκείς και κλιμακούμενες παρεμβάσεις.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί όλους τους φορείς του Λαϊκού κινήματος στο νομό να οργανώσουν την πάλη τους για να σταματήσει η παραπέρα υποβάθμιση της υγείας στο νομό, για να μην περάσουν τα σχέδια να κλείσει το Μαντζαβινάτειο για να μην μετακινηθεί κανένας υπάλληλος είτε εκβιαστικά είτε ως «…ενδιαφερόμενοι…!!!», όπως πονηρά αναφέρει το προαναφερόμενο έγγραφο της 6η ΥΠΕ.

Παράλληλα, τονίζει ότι η πολιτική που εφαρμόζει για την Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), είναι αυτή που έχει οδηγήσει το σύνολο των νοσοκομείων σε αδυναμία λειτουργίας και παράδοσή τους στα χέρια των επιχειρηματιών. Η πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού «κόστος», την ώρα που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της Υγείας. «Ανάπτυξη» στο χώρο της Υγείας σημαίνει κέρδη για τους επιχειρηματίες, φθηνούς εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, και ανεπαρκείς παροχές Υγείας.

  •  Κάτω τα χέρια από το ΓΝΝΑ, το Μαντζαβινάτειο, τα Κέντρα Υγείας και όλες τις δομές υγείας του Νομού!!!
  •  Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.