Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Ιθάκης με άμεση παρέμβαση

Δ. Στανίτσας

Η Δομή Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Παντοπωλείο μαζί με την Παροχή Συσσιτίου που λειτουργεί ο Δήμος Ιθάκης είναι μία ανοικτή δομή άμεσης παρέμβασης που συμβάλει ουσιαστικά στην άρση των φαινομένων περιθωριοποίησης καλύπτοντας βασικές ανάγκες των δικαιούχων παρέχοντας τους, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι του Κέντρου Κοινότητας και του ΚΑΠΗ μια ολοκληρωμένη υποστήριξη.

Συγκεκριμένα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την παροχή ειδών παντοπωλείου και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, θα βοηθήσουμε του συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενισχύεται και σε λίγες μέρες ξεκινά την λειτουργία του.

Ας βοηθήσουμε όλοι έτσι ώστε από κανένα Ιθακήσιο σπίτι να μην λείπει τίποτα.

Η παροχή συσσιτίου αποτελεί στήριγμα για τους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακραία φτώχεια, παρέχοντας φαγητό και μάλιστα καθημερινά πράγμα που θα συνεχιστεί και την επόμενη χρόνια.

Στην προσπάθεια αυτή σας καλούμε να γίνετε αρωγοί, πιστεύοντας πως μόνο με την ΠΡΟΣΦΟΡΑ μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση δίνοντας Ελπίδα για το μέλλον και κρατώντας ζωντανή την κοινωνία μας.

Είναι ευθύνη λοιπόν όλων μας να απλώσουμε τα χέρια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Να προσφέρουμε, ανάλογα με τις δυνατότητές μας, για τη βελτίωση της ζωής όλων μας.

Πληροφορίες για το πώς θα μπορέσετε να συμμετέχετε στα τηλέφωνα 26740-32370, 32717, 33445 Υπεύθυνοι: Λουκά Ουρανία και Βαγγέλη Θεοδωρόπουλος.

  • Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Οκτώβρης και οι πρώτες μέρες του Νοέμβρη ήταν πολύ δύσκολες, αλλά και πολύ παραγωγικές για τον Δήμο μας. 

Κλείσαμε όσες πληγές του Ιανού μπορούσαμε, μαζέψαμε δέντρα και κλαριά, ανασύραμε σκάφη, καθαρίσαμε λιμάνια και παραλίες, δώσαμε πολύ μεγάλη σημασία στο να γυρίσει πολύ γρήγορα το νησί μας στην ήρεμη καθημερινότητά του και πιστεύω πως τα καταφέραμε. Το Λιμενικό Ταμείο διέθεσε τα απαραίτητα για να επισκευάσουμε τοιχία και σκαλάκια στον Κάβο και μέσα στο επόμενο διάστημα ξεκινάνε τα πρώτα έργα αποκατάστασης από την έκτακτη επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών με την επιπλέον οικονομική στήριξη που ζητήσαμε και λάβαμε από το Υπ. Ναυτιλίας, ενώ είχαμε πολύ καλά νέα από την Περιφέρεια Ι.Ν. σε σχέση με το Οδυσσειακό Κέντρο Ιθάκης, που βρήκε την πηγή της χρηματοδότησής του και γρήγορα ελπιζουμε να αρχίσει να υλοποιείται ενώ το Μορφωτικό Κέντρο ολοκληρωνεται η διαδικασια να περάσει στα χέρια του Δήμου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι σχεδόν έτοιμο να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Μετά από όλα αυτά, ανάψαμε και τα πρώτα φωτάκια στο Δημαρχείο, για να πάρουμε χαρά και να μπούμε σιγά-σιγά στο γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων και σιγα σιγα σε όλη την Ιθάκη.

Μπορεί φέτος οι Γιορτές να είναι αλλιώς λόγω του Covid-19, δεν παύουν όμως να αποτελούν ορόσημο Αγάπης για όλους μας. 

Και δεν ξεχνάμε… τηρούμε τα μέτρα προστασίας ευλαβικά.

Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς.

Διονύσης Γερ. Στανίτσας

Δήμαρχος Ιθάκης