Κομματισμός Φανατισμός, η μεγάλη μας ΔΥΣΤΥΧΙΑ!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔOΜΑΔΑ! Υπάρχουν αντιλήψεις τις οποίες, με όσα πτυχία ή χρόνια στις πλάτες σου κι‘ αν έχεις, αδυνατείς να ερμηνεύσεις!!

Μιλούσα με γνωστόν “άνθρωπον των Oικονομικών” όχι άσχετον δηλαδή με το αντικείμενον, όταν μου είπε ότι …” ένα μεγάλο βάρος ανησυχίας έφυγε από μέσα μου, γιατί, με τα τελευταία μέτρα, δεν υπήρξαν …περικοπές μισθών-συντάξεων”!!!

ΤOΥ …πρόσθεσα κάποιες από τις νέες μειώσεις του μέσου μισθού, της μέσης σύνταξης, λόγω των νέων αυξήσεων στην καθημερινή, όλων μας, αναπόφευκτη κατανάλωση αγαθών! Δεν μπορεί παρά να εκατάλαβε, ότι τα νέα μέτρα, στη …Ελληνική γλώσσα, ορίζονται ως άμεση και σοβαρότατη, νέα περικοπή μισθών-συντάξεων, της τάξης τουλάχιστον 10-15%, για τον μικρο-μεσαίον μισθωτόν-συνταξιούχον!

ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ, για άλλη μια φορά, μια από τις σοβαρότατες αιτίες της δυστυχίας μας!

ΔΗΛΑΔΗ, ενώ επροχώρησα μόνο σε μία μαθηματική, αδιαμφισβήτητη διαπίστωση και είδα καθαρότατα (εδώ ακριβώς, η τεράστια θλίψη μου) είδα στα μάτια του, στον δισταγμόν του, την συμφωνία του με το “ηλίου φαεινότερον”, από την βαθύτατα …”κομματική” και ανεξίτηλα “χρωματισμένη” καρδιά του, δεν …έφθανε στα πικραμένα χείλη του η αλήθεια!
ΔΕΝ… μπορούσε! Του ήταν …ΑΔΥΝΑΤOΝ!! O φανατισμός του, το κομματικό, το δογματικό “ΕΙΝΑΙ” του, την απηγόρευε!
Ρητά και κατηγορηματικά!!!