Κοσμοσυρροή στην Εορτή του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά, κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις (photos)

Η Κεφαλονιά γιορτάζει τον Πολιούχο της, Αγιο Γεράσιμο και στην Ιερά Μονή στα Ομαλά κορυφώθηκαν σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις με τη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του. Εκατοντάδες πιστοί “πλημμύρισαν” και σήμερα τη μεγάλη εκκλησία, όπου τελέστηκε ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, χοροστατούντος των Μητροπολιτών Θερμοπυλών, Ιωάννη, Ελασσώνος, Χαρίτωνος και Ηλείας, Γερμανού, παρουσία πλήθους άλλων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ ενώ παρευρέθηκαν ακόμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο… εορτάζων Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας (σ.σ. έχει σήμερα τα γενέθλια του), ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος και αρκετοί άλλοι εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής καθώς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

agios_gerasimos (27)

Τη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος μέχρι τον Ιερό Πλάτανο του Αγίου Γερασίμου συνόδευσαν, αποδίδοντας τιμές η Φιλαρμονική Σάμης “Θέμος Αμούργης”, το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Αργοστολίου, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Βαλσαμάτων “Ο Βάλσαμος” και Φραγκάτων “Ο Μέρμηγκας”, πρόσκοποι και σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. Στο μήνυμα τους για την ημέρα, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών, Ιωάννης επισήμανε ότι όλοι έχουμε ανάγκη τον Άγιο Γεράσιμο για να απομακρύνει τα…δαιμόνια που μας κυριεύουν όταν διαπράττουμε την αμαρτία, όταν οργιζόμαστε ή όταν σκεπτόμαστε με χαιρεκακία. Ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός κάλεσε, από τη μεριά του, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου Γερασίμου και την ασκητική του ζωή. Μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας και την εναπόθεση του Ιερού Λειψάνου στον μεγάλο Ιερό Ναό τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των Μακαριστών Μητροπολιτών Κεφαλληνίας, Σπυρίδωνος Καλαφατάκη και Γεράσιμου Φωκά από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος, Χαρίτωνα.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ απο τη σημερινή μεγάλη εορτή. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους!
agios_gerasimos (26)agios_gerasimos (28)agios_gerasimos (29)agios_gerasimos (30)agios_gerasimos (31)agios_gerasimos (32)agios_gerasimos (33)agios_gerasimos (34)agios_gerasimos (35)agios_gerasimos (36)agios_gerasimos (37)agios_gerasimos (38)agios_gerasimos (39)agios_gerasimos (40)agios_gerasimos (41)agios_gerasimos (42)agios_gerasimos (43)agios_gerasimos (44)agios_gerasimos (45)agios_gerasimos (46)agios_gerasimos (47)agios_gerasimos (48)agios_gerasimos (49)agios_gerasimos (50)agios_gerasimos (51)agios_gerasimos (52)agios_gerasimosagios_gerasimos (2)agios_gerasimos (3)agios_gerasimos (4)agios_gerasimos (5)agios_gerasimos (6)agios_gerasimos (7)agios_gerasimos (8)agios_gerasimos (9)agios_gerasimos (10)agios_gerasimos (11)agios_gerasimos (12)agios_gerasimos (13)agios_gerasimos (14)
(e-kefalonia.net)