Κράτησε χρόνια αυτή η «κολώνια»!

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Εκδότης-δ/ντής της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ Xr.Papadatos1@gmail.com

ΝΙΩΣΑΜΕ κάπως άβολα, όταν προχθές έφτασε στον «Η» η είδηση ότι το Ιστορικό Πρακτορείο Τύπου της Οικογένειας Πετράτου έβαλε τέλος στην ενασχόλησή του με την διανομή των εφημερίδων.

Βέβαια η ζωή κυλάει και όλα τριγύρω αλλάζουνε, οι εφημερίδες σήμερα δεν έχουν την «πέραση» που είχανε παλιά και η Οικογένεια Πετράτου πήρε την απόφαση για την «μεγάλη ανατροπή», όπως λέει, προφανώς για να ασχοληθεί με πιο κερδοφόρες δραστηριότητες.

Εκείνο όμως που μένει σε μας είναι οι θύμησες μιάς άψογης συνεργασίας που είχαμε με το Πρακτορείο Πετράτου σαράντα και πλέον χρόνια. Ξεκίνησε με το θρυλικό πράκτορα Μίμη Πετράτο, συνεχίστηκε με τον αγαπητό φίλο Βενέδικτο και κατέληξε στον νεότερο Πετράτο, τον Δημήτρη.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε με το ετήσιο περιοδικό «Κεφαλονίτικες Ώρες», συνεχίστηκε με την 4χρωμη ταμπλόιντ εφημερίδα «Νέα Κεφαλονιά» και αργότερα με τον «Ημερήσιο», που δημιούργησε την πρώτη εφημερίδα μίνι-ταμπλόιντ στην Ελλάδα.

Σαράντα και πλέον χρόνια αυτή η «κολώνια» με τους Πετρατέους!

Ζήσαμε μαζί τους πανέμορφες στιγμές μέσα από τις ειδήσεις, το κους-κους, το χιούμορ και όλα τα άλλα.

Και μαζί, η απόλαυση της τούρτας που μας έστερνε ο Βενέδικτος κάθε χρόνο, όταν του γράφαμε τα χρόνια πολλά για την γιορτή του.

Θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η ιστορική διαδρομή.

Ευχόμαστε στην Οικογένεια Πετράτου καλό δρόμο στις νέες επιχειρηματικές αποφάσεις της.