Κρατάει σταθερά τα τέλη για το 2023 ο Δήμος Ιθάκης

Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Καταθέτουμε προς ψήφιση στην οικονομική επιτροπή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το έτος 2023.

Παρά την μεγάλη ακρίβεια και τις αυξήσεις των τιμών σε όλα τα αγαθά ο Δήμος Ιθάκης για όγδοη συνεχόμενη χρονιά κρατάει σταθερά τα τέλη Ύδρευσης, Καθαριότητας και γενικά όλα τα τέλη χωρίς την παραμικρή αύξηση.

Το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της μεγάλης ακρίβειας πιστεύω όμως ότι με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα που λάβαμε όλο αυτό το διάστημα, σταθήκαμε δίπλα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες του Νησιού μας.

Τη νέα χρονιά προχωράμε σε έργα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες στην Ιθάκη όπως η ολοκλήρωση της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού η ένταξη των λιμανιών Φρικών και Κιονιου στο Λιμενικό Ταμείο, σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών ύψους 3 εκατομμυρίων € η κατασκευή του Οδυσσειακού Ψηφιακού Κέντρου, οδοποιία, επέκταση δικτύου ύδρευσης και άλλα πολλά που έχουμε προγραμματίσει.

Πέρα από τα σημαντικά έργα, για εμάς εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα η «μάχη» για τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ιθακησίων και σε αυτή τη κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε για να κάνουμε πιο όμορφο πιο σύγχρονο και πιο λειτουργικό το Νησί μας,

Είναι γεγονός ότι καλούμαστε να λειτουργήσουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ωστόσο οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους δημότες μας.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στην Δημοτική αρχή το προσωπικό του Δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Συνεχίζουμε…

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Ιθάκης

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω ήταν μία χρονιά με δυσκολίες, ιδιαιτερότητες και διαφορετικά δεδομένα για όλους μας.

Παρά τις έντονες αντιξοότητες η εξέλιξη του Δήμου Ιθάκης ήταν σημαντική απέναντι στα ζητήματα που απασχολούν το Νησί μας.

Εμείς ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε με ευθύνη, εργατικότητα και ευαισθησία τις προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τον Δήμο μας, για τον τόπο μας.

Όλοι μαζί έχουμε καταφέρει έως τώρα να αντεπεξέλθουμε στα δύσκολα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Το 2023 συνεχίζουμε με πίστη στις δυνάμεις μας, έχοντας ως στόχο το καλύτερο αύριο για εμάς, τους νέους και τα παιδιά μας.

Καλή χρονιά σε όλους!!!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

δήμαρχος Ιθάκης