Κραυγή αγωνίας Νίκου Γαλιατσάτου

Ηταν μία συνέντευξη του προπονητής της Αρσης Βαρών του συλλόγου ΑΠΕΣΔΑΣ «Ο Κέφαλος» Νίκου Γαλιατσάτου με ευχάριστες και δυστυχώς δυσάρεστες ειδήσεις!

Για να χαρούμε, θα ξεκινήσουμε από τα ευχάριστα!

Πρώτος σύλλογος στην Αρση βαρών σε όλη την Ελλάδα!

Μια πολύ καλή είδηση είναι ότι ο σύλλογος Αρσης Βαρών της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, είναι ο 1ος σύλλογος σε όλη την Ελλάδα στην Αρση Βαρών, με βάση την βαθμολογία που συγκέντρωσε το 2017 μεταξύ 117 άλλων συλλόγων στην Ελλάδα.

Πολύ σημαντικό έτσι να έχει η Κεφαλονιά τον πρώτο σύλλογο Αρσης Βαρών στην Ελλάδα έτσι δεν είναι;

Η δεύτερη καλή είδηση είναι πως ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος, θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων U17 που θα γίνει από 22 έως 29 Ιουλίου στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Ο Γεράσιμος που θα αγωνιστεί στις 27 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα, έχει πολλές πιθανότητες διάκρισης και κατάκτησης κάποιου μεταλλίου. Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές από 33 χώρες και 90% θα κρίνει και την συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Νέων του Μπουένος Άιρες.

Οσον αφορά τον Βαγγέλη Γαλιατσάτο, ο οποίος έχει κάνει μία επέμβαση στο γόνατο και επανέρχεται σιγά σιγά, θα αγωνιστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2018.

Πάμε τώρα στα δυσάρεστα…

Τα κακά νέα έρχονται από την ίδια την δήλωση του προπονητή Νίκου Γαλιατσάτου.

«Γίνεται εδώ στην Κεφαλονιά μία πολύ καλή δουλειά με πολλές δυσκολίες, αλλά και μεράκι. Ο αγώνας είναι άνισος. Δεν μπορεί η τρέλα μου να με φτάσει στην οικονομική καταστροφή. Δεν έχουμε καμία οικονομική βοήθεια από τον Δήμο το 2018. Ως όφειλε η πολιτεία θα έπρεπε να είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες» ήταν τα λόγια του και συνέχισε όσον αφορά το οικοδόμημα της Άρσης Βαρών στην Κεφαλονιά που φαίνεται πως δυστυχώς έχει αρχίσει να τρίζει: «Μου περνάει από το μυαλό να τα παρατήσω. Με κρατάει ως τώρα η τρέλα για το άθλημα. Όμως το ξαναλέω ο αγώνας είναι άνισος και δεν μας βοηθάει κανένας. Ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια. Και πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το κυριότερο έξοδο είναι η διατροφή αυτών των παιδιών. Δυστυχώς εδώ στην Κεφαλονιά δεν ξέρουν την αξία αυτών των αθλητών, ούτε τις δυνατότητές τους».

Κάπως έτσι και με ένα μείγμα οργής και πίκρας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, έκλεισε η συνέντευξη του προπονητή και προέδρου του ΑΠΕΣΔΑΣ «Ο Κέφαλος» Νικου Γαλιατσάτου.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Γεράσιμο Γαλιατσάτο που θα ριχτεί σε λίγες μέρες στην μάχη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ταχεία ανάρρωση στον Βαγγέλη Γαλιατσάτο και φυσικά καλούς αγώνες σε όλους του αθλητές του συλλόγου της Κεφαλονιάς! Ευχόμαστε την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να έχουμε μόνο ευχάριστα να πούμε…

(Γιώργος Χαλαβαζής,

inkefalonia)