«Κρυμμένη και χωρίς φωνή η αντιπολίτευση» λέει η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα

Ροδή Κράτσα

«Κρυμμένη και… χωρίς ουσιαστική φωνή η Αντιπολίτευση στον Απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής για το 2021. Αερολογίες, αντιφάσεις και επικοινωνιακά τερτίπια από την Αντιπολίτευση, που δεν άρθρωσε λέξη για τις δημοπρατήσεις έργων, τις συμβασιοποιήσεις και όσα προετοιμάζονται σε επίπεδο υποδομών», υπογράμμισε με νόημα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο κλείσιμο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπογράμμισε με νόημα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο κλείσιμο της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

 

«Άφωνη» και«κρυμμένη»επί της ουσίας η Αντιπολίτευσηγια το έργο της Περιφερειακής Αρχής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Απολογισμού 2021.

Κατανάλωσαν τον χρόνο τους σε αερολογίες,αντιφάσειςκαι επικοινωνιακά τερτίπια,άσχετα με τη θεματολογία και τα κρίσιμα ζητήματα.

Δεν άρθρωσαν λέξη για τη μεγάλη πρόοδο των δημοπρατήσεωντων έργων, των συμβασιοποιήσεων, αλλά και των προετοιμαζόμενων έργων σε υποδομές.

Μόνο μέσα στο 2021, δημοπρατήθηκαν έργα 51.215.586,94 € για βασικές υποδομές (οδοποιία, συγκοινωνιακά, λιμενικά, αντιπλημμυρικά, κτιριακά, μνημεία, πολιτιστικά, αθλητικά, περιβαλλοντικά, μελέτες). Μόλις 55 εκατ. € δημοπράτησε στο σύνολο της πενταετούς θητείας της η Περιφερειακή Αρχή της«ΑΝ.Α.Σ.Α.»

Ούτε μία λέξη για το ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του Πρωτογενούς Τομέακαι των αγροτικών προϊόντων (σ.σ. πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υλοποίησης εγγειοβελτιωτικών έργων ποσού 70.000.000 €, ενώ παράλληλα όσον αφορά στα Τοπικά Προγράμματα η αρχική συνολική δημόσια δαπάνη ανερχόταν στα 16.350.000 €, σήμερα έχει ήδη αυξηθεί κατά 13.803.562,80 €).

Υποβάθμισαν τηναναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίαςτης Περιφέρειας Ιονίων Νήσωνγια την αντιμετώπιση των ζημιών και των έργων για την οχύρωση των ευάλωτων περιοχών από βίαια πλημμυρικά φαινόμενα, προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής(σ.σ. περισσότερα από 3 εκατ. € για δράσεις Πολιτικής Προστασίας, προστασίας Covid19 και αντιμετώπισης ζημιών από το φαινόμενο «Ιανός» και παράλληλα ολοκλήρωση ειδικών μελετών ύψους 8 εκατ. €και αξιοποίηση χρηματοδότησης 4 εκατ. € για τα προγράμματα πυροπροστασίαςκαι διαχείρισης σεισμικού κινδύνου «Τηλέμαχος» & «Λαέρτης»).