Κρύβουν τον Καππάτο, για να μη γίνει μεγαλύτερο …μπάχαλο!

Παν. Καππάτος

Ενώ πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και αρκετά σάιτ εξακολουθούν να ασχολούνται με τα …παρατράγουδα του Παναγή Καππάτου, νέο δημοσίευμα για τον βουλευτή μας του αφιέρωσε προχθές το «Μακελειό», η εφημερίδα που αποκάλυψε το «μπλέξιμο» του Καππάτου με το fund που έβγαλε στο σφυρί κατοικία πολίτη.

Στο νέο του δημοσίευμα με τίτλο «Φοβερές ίντριγκες από τον Κούλη-Κρύβουν το «κοράκι» των εισπρακτικών, βουλευτή Καππάτο», αναφέρει μεταξύ άλλων:

Οι άνθρωποι είναι πράγματι για πολύ κράξιμο. Από τη μια, προσπαθούν να «επιβιώσουν» με κουτοπονηριές και από την άλλη επιβεβαιώνουν πόσο αδίστακτοι γίνονται στις μεθοδεύσεις τους…

Ο λόγος φυσικά για τον Κούλη Μητσοτάκη και την παρέα του στο Μέγαρο Μαξίμου που βρίσκονται από το ένα αδιέξοδο στο άλλο. Και να που τώρα τα δύο μεγάλα θέματα του τελευταίου διαστήματος, το ένα με τους «γαλάζιους» βουλευτές-«κοράκια» και το άλλο με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, βρίσκονται να εχουν κοινό παρανομαστή. Και στη μέση βρίσκεται ο …Βούδας ή κατά κόσμον Κώστας Καραμανλής.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά

Ο απόηχος των αποκαλύψεων της εφημερίδας μας για τον βουλευτή-«κοράκι» από τον νομό Κεφαλληνίας της Ν.Δ. Π. Καππάτο -τον επονομαζομένο και «Πάτση Νο2»- δεν έχει σβήσει ακόμη. Ωστόσο, το διεφθαρμένο σύστημα που κυβερνά τη χώρα, έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην πάρει άλλη «συνέχεια» το θέμα. Ούτε απαντήσεις και εξηγήσεις έδωσαν και πολύ περισσότερο, δείχνοντας τη συνενοχή τους, τον κράτησαν κανονικά ως μέλος της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντί να τον έχουν διαγράψει, όπως έπρεπε, και αυτόν. Με τη σιωπή πήγαν να κουκουλώσουν και αυτό το «σκ@τό» τους.

Ομως τους προέκυψε ένα άλλο …προβληματάκι

Πριν ξεσπάσει η θύελλα από την αποκάλυψη για τα δικόγραφα του Καππάτου ως εκπροσώπου της εισπρακτικής εταιρείας, το Μέγαρο Μαξίμου του είχε αναθέσει και έναν άλλο ρόλο. Τον είχαν χρίσει εισηγητή του νομοσχεδίου -που κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή- για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις, στην προσπάθεια να «εξωραΐσουν» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, ο ίδιος ο Καππάτος -ασήμαντος και στα αζήτητα της Βουλής την προηγούμενη τριετία- τον εξέλαβε ως μεγάλη τιμή, αρχίζοντας να διαλαλεί και στην εκλογική του περιφέρεια τον «σπουδαίο ρόλο» που του ανατέθηκε. Και όντως, από την μια πλευρά το να εισηγηθεί κάποιος ένα τέτοιο νομοθετικό έκτρωμα για τις παρακρατικές υποκλοπές και τη «νομιμοποίηση» του μητσοτακικού υποκόσμου θα μπορούσε να είναι κάτι σπουδαίο. Αλλά από την αρνητική και μόνο πλευρά. Ενώ, λοιπόν, τον είχαν για εισηγητή στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, το οποίο ξεκινάει να συζητείται από σήμερα στις επιτροπές της βουλής ώστε να έχει ψηφιστεί ως την άλλη εβδομάδα, επιδιώκοντας να το «πουλήσουν» και ως …μεγάλη μεταρρύθμιση, τον απέσυραν αθόρυβα και μουλωχτά. Αν θέλαμε να τρολάρουμε τα πράγματα, θα λέγαμε ότι αυτή είναι όλη κι όλη η …τιμωρία του Καππάτου. Στην πραγματικότητα το έκαναν όμως για να γλιτώσουν όλοι μαζί το …κράξιμο και να μην επανέλθει στην επιφάνεια, με αυτή την αφορμή, το όνομα του βουλευτή-«κορακιού».

Το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακελειό» που αναφέρεται στον βουλευτή Παναγή Καππάτο