«Κυρία υπουργέ, αποσύρετε το άρθρο 53», λέει η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών

Ο πρόεδρος του ΑΣΚ Μιχ. Βασιλάτος

Η Ενωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κεφαλληνιάς και Ιθάκης έστειλε το ακόλουθο e-mail προς την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αχτσιόγλου:

Με την κατάθεση από το υπουργείο σας του σχεδίου νόμου όπου στο άρθρο 53 καθιερώνεται την υποχρέωση του εργοδότη να αναγγέλλει στο ΕΡΓΑΝΗ την χορηγούμενη άδεια στον εργαζόμενο (ακόμα και αν είναι μία ημέρα) εντός μίας ώρας από τη χορήγηση της, δημιουργείτε τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους και στα λογιστικά γραφεία.

Εχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα τέρας ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας το οποίο επιβαρύνει με τεράστιο κόστος την λειτουργία των επιχειρήσεων και πλέον οδηγεί τα λογιστικά γραφεία σε απόγνωση διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις του ΕΡΓΑΝΗ. Σας επισημαίνουμε δε ότι όλα αυτά δείχνουν παντελή άγνοια του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων και της αγορας εργασίας.

Τα προτεινόμενα μέτρα με το νομοσχέδιο όπως έχει συμβεί και με προηγούμενους νομους είναι εκτός πραγματικότητας και βασικός σκοπός τους είναι η επιβολή προστίμων, και η τιμωρία των επιχειρήσεων με εισπρακτικά μέτρα. Ολα αυτά είναι αποτέλεσμα της γενικότερης πολιτικής που σκοπό έχει να πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις.

Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ τη διαδιασία του άρθρου 53 και σας καλούμε να την αποσύρετε.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 8 Μαΐου 2019

Πρόεδρος ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

Αντιπρόεδρος ΠΛΑΤΩΝ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ

Γραμματέας ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΝΑΓΙΑΣ

Ταμίας ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΣΟΛΩΡΑΣ

Μέλος ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

Κοιν. Πρόεδρον ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνη

Η υπουργός κ. Έφη Αχτσιόγλου απ’ την οποία οι Φοροτεχνικοί ζητούν απόσυρση του άρθρου 53