Κυριάκος Μητσοτάκης: «O κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του δεν μπορούν να διαχειριστούν τα κρίσιμα εθνικά θέματα που έχουμε μπροστά μας»

«Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας φοβίσουν. O φόβος είναι αυτό που επιδιώκουν», δήλωσε χθες, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στον Πειραιά αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Παρίσι προτάσσοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για μια πειστική εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν θα μας τρομοκρατήσουν αλλά από την άλλη απαιτείται μια υπεύθυνη και σοβαρή απάντηση σε ένα πρόβλημα το οποίο παίρνει πια μεγάλες Ευρωπαϊκές διαστάσεις. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να χειριστεί αυτά τα εξαιρετικά επικίνδυνα θέματα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητώντας ευθέως την ικανότητα της Κυβέρνησης.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα θυμίζοντας στους πολίτες του Πειραιά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως η χώρα δεν έχει θαλάσσια σύνορα καθώς και τις δηλώσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου για μετανάστες οι οποίοι λιάζονται στέλνοντας μήνυμα τον Ιανουάριο ότι ο ευκολότερος τρόπος για να μπουν στην Ευρώπη είναι μέσα από την Ελλάδα.

O κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε ακόμα γιατί ο κ. Καμμένος δεν έχει ανοίξει το στόμα του τις τελευταίες μέρες θυμίζοντας τις απειλές του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς την Ευρώπη ότι θα στείλουμε τζιχαντιστές στο Βερολίνο. «Δεν πήγαν στο Βερολίνο οι τζιχαντιστές, πήγαν στο Παρίσι», τόνισε.

«Αισθάνεστε σίγουροι ότι αυτή η Κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί τόσο κρίσιμα εθνικά θέματα» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε μια Κυβέρνηση που στελέχη της συνδιαλέγονταν με τρομοκράτες. Ακούω τον πρωθυπουργό να μιλάει για την τρομοκρατία. Θα μιλήσω μαζί τους για θέματα τρομοκρατίας όταν αποπέμψει από το κόμμα του όλους αυτούς που συνομιλούν με τρομοκράτες και τότε θα μπορεί να επιδιώξει την εθνική συναίνεση».

O υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία λέγοντας ότι αναχωρεί για την Τουρκία χωρίς ξεκάθαρη ατζέντα, χωρίς να έχει συνομιλήσει με κανέναν και κυρίως χωρίς να έχει συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

«Στα εθνικά θέματα δεν χωρούν κομματικές διαφορές. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το προσφυγικό να γίνει διμερές πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Oι σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

O κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για τη μεγάλη υποχρέωση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε μια Κυβέρνηση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε μεγάλα αδιέξοδα, να προτάξει μια πειστική εναλλακτική πολιτική πρόταση εξουσίας. «Για να το κάνει αυτό η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να ανησυχείτε για την ενότητα. Η ενότητα είναι εγγυημένη. Για την ανανέωση πρέπει να ανησυχείτε διότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα και ήδη οδηγεί τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε μια σιωπηλή πλειοψηφία πολιτών που επικροτεί τις μεταρρυθμίσεις και ζητάει συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

«Μας έλεγαν μην κάνετε δύσκολες μεταρρυθμίσεις γιατί υπάρχει πολιτικό κόστος. Πολιτικό κόστος σήμερα υπάρχει μόνο από την αδράνεια. Η χώρα έχει πολύ δύσκολα προβλήματα να αντιμετωπίσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.