Εχω γράψει κατά καιρούς πολλά άρθρα στην εκλεκτή εφημερίδα μας, για το θέμα των αρχαίων πνευματικών επιστημών, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ και Πυθαγορείου ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑΣ. Ως διπλωματούχος Πυθαγόρειος Αριθμολόγος, της σχολής «ΩΡΙΓΕΝΗΣ» του κ. Περικλή Καραμηνά και της Πανεπιστημιακής σχολής «Connolly» της Αμερικής (φοίτηση εξ’ αποστάεως), κατέχων πλέον το Βαθμό του διδασκάλου, προσπάθησα και προσπαθώ, να παρουσιάσω σωστά στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδσς μας, τα σοβαρότατα αυτά θέματα, τα οποία αποτελούσαν τα «ΑΓΙΑ των ΑΓΙΩΝ», δηλαδή το μεγαλύτερο μυστικό της Αρχαίας Ελληνικής θρησκείας και φιλοσοφίας!
Σε τούτο το άρθρο μου λοιπόν, θα περιοριστώ, μόνο στην επιστήμη της Αστρολογίας, με σκοπό να σας γνωρίσω τον μεγαλύτερο Ελληνα Αστρολόγο, ο οποίος τυγχάνει να κατάγεται από την Κεφαλονιά μας, εκ μητρός οικογένειας Βαλλιανάτου!
Πριν γράψω για τον μέγιστο των Ελλήνων Αστρολόγων, θα αφιερώσω ολίγα στοιχεία προς υποστήριξην της Αστρολογίας, η οποία εθεωρείτο «επιστήμη επιστημών» από τους αρχαίους Ελληνες σοφούς μας. Λόγω οικονομίας χώρου της στήλης μου θα σας τα γράψωκάπως λακωνιά, επιγραμματικά και συνοπτικά.
Πως αποδεικνύεται η αρχαιοελληνική χρήση της Αστρολογίας; Διαβάζουμε στα περίφημα «ΟΡΦΙΚΑ»:
«Αστέρες ουράνιοι, νυκτός φίλα τέκνα μελαίνης σεις είσθε το πεπρωμένον, που επισημαίνετε κάθε μοιραίον, είσθε οι αγγελιοφόροι της κάθε μοίρας, σεις των θνητών ανθρώπων, καθορίζετε την πορείαν».
ΥΜΝΟΣ (7) ΑΣΤΡΩΝ: ΟΡΦΙΚΑ
Επίσης, πάλι από τα Ορφικά, σαν αντιγράφω το δεύτερο εδάφιο:
«Προσήλθε και ο Αγκαίος, που κατήγετο από τη Πλευρώνα, οποίος εγνώριζε τις πορείες των άστρων στον ουρανό και τους κύκλους τους, διότι αυτός ζητούσε να μάθει, τα παρόντα και τα μέλλοντα στους ανθρώπους, από τ’ αστέρια».
ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΑ ΟΡΦΕΩΣ
191-219 στίχοι
Ο βίος και η διδασκαλία του Πυθαγόρα, επίσης περιέχει την Αστρολογίας, ως κύριον μέρος του συστήματός του, το οποίο και εδίδαξε στους Δελφούς.
Σήμερα, γνωρίζουμε ότο ο μέγας Πανεπιστήμων Ισαάκ Νεύτων ήτο αστρολόγος και αλχημιστής, οπώς και ο μεγάλος ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Κάρολος Γιούγκ.
Τελευταίως, βλέπουμε κορυφαία ονόματα της επιστήμης, όπως τον Βιοχημικό της «NASA» καθηγητή Carl Jansky, διδάσκαλο της Ιατρικής χρήσης της Αστρολογίας, τον διδάλτορα της Αεροδιαστημικής dr. A. Mukherjee της «Lucas Aerospace» και στην πατρίδα μας τον κ. Κορωνάκη -για παράδειγμα- Βιολόγο του Εθνικού Καποδιστιακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειναι δυνατόν να πείθει, η Αστρολογία, επιστήμονες και να αποτελεί ψευδοεπιστήμην; Ασφαλός ΟΧΙ.
Αφού αποδείξαμε τηνεπιστημονικήν βάση της Αστρολογίας, τώρα μένει να σας παρουσιάσω τον κορυφαίο Κώστα Λεφάκη-Βαλλιανάτο, το μεγαλύτερο Ελληνα Αστρολόγο και Κεφαλλονίτη -εκ μητρός-, ο οποίος είναι συγγραφέας πολλών Αστρολογικών βιβλίων και πασίγνωστος στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό (Ισραήλ, Ιταλία).
Κατάγεται από την οικογένεια Βαλλιανάτου, η οποία σαν κλάδος της ευγενούς οικογένειας Ιγγλέση (de Brown), παλαιάς Σκοτσέζικης ρίζας, εμπεριέχεται στη Χρυσή Βίβλιο (Libro d’ oro). Εκείνο το οποίο τον αναδεικνύει τον μέγιστο Ελληνα μύστη της Αστρολογικής Επιστήμης, είναι τα βιβλία τα οποία συνέγραψε και είναι πολλά ποσοτικά, όμως εκτός του ότι υπήρξε και υπάρχει σαν πολυγράφος, η αξία του στηρίζεται στα ΜΟΝΑΔΙΚΑ βιβλία του, τα οποία ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ της παγκόσμια Ιστορία, βάσει Αστρολογίας!
Τέτοιο έργο, δεν το τόλμησε ΚΑΝΕΙΣ συνάδελφός του!
Σας προτείνω λοιπόν να αποκτήσετε τα βιβλία του, εάν είσθε άνθρωπος της ιστορικής ερευνας, της επιστημονικής μελέτης, της υπαρξιακής και μεταφυσιακής περιέργειας.
Τα αναφερόμενα στην παγκόσμια Ιστορία, είναι κυρίως τα εξης:
- «Λίγο πριν το 2000», εκδ. Καστανιώτη 1989
- «Τα άστρα, η Ιστορία και το μέλλον», εκδ. Λιβάνη 1998
- «Το μέλλον του Κόσμου», Χρωμοανάλυση Ε.Π.Ε 2009
- «Ο Ζωδιακός Κύκλος», εκδ. Τερζόπουλος 1984
- «21ος αιώνας. Ο προθάλαμος του Υδροχόου»
Τα παρπάνω βιβλία, τοποθετούν την Αστρολογία, στην σοβαρή θέση της …καφεμαντείας και της χαρτορίχτρας!
Πάντως, η Κεφαλονιά μας, μέσω του έργου του Κώστα Λεφάκη, αναδεικνύεται «εύνδρος», και στομ τομέα της Αστρολογικής επιστήμης, η οποία ήτο, η κορυφαία Γνώση στην Αρχαία Ελλάδα.