«Κόλλησαν» 2 σκάφη σε Λεγατάτα και Ξι

Το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για περιστατικό προσάραξης του ιστιοφόρου σκάφους «GALA» σημαίας Γαλλίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο «ΛΕΓΑΤΑΤΩΝ» λιμένα Ληξουρίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του, το πτερύγιο του σκάφους είχε προσκολλήσει σε αμμώδη περιοχή και έχρηζε την παροχή βοήθειας.

Aμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» με τη συνδρομή του οποίου το «GALA» αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αργοστολίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας για την προσάραξη του επιβατηγού-τουριστικού σκάφους «ΣΑΝ» Ν.Ασε αμμώδη αβαθή, στην περιοχή της παραλίας Ξι, μετά την επιβίβαση των επιβατών του.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος προς παροχή συνδρομής. Το «ΣΑΝ», αποκολλήθηκε και απέπλευσε για το λιμένα Αργοστολίου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Στο σκάφος επεβλήθη απαγόρευση απόπλου από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, μέχρι την προσκόμιση έκθεσης διαπίστωσης βλάβης και και αποκατάστασης αυτής, από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.