Κόντρα Ν.Ε. Σύριζα-Σωτήρη Κουρή!

Σωτ. Κουρής

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Ξεχάσατε κ. Κουρή ή κάνετε ότι δε θυμάστε;».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Οι ερχόμενες εκλογές του Μαΐου, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν κινητοποιήσει ορισμένα πολιτικά αντανακλαστικά με αποτέλεσμα να έχουμε διάφορες «παραστάσεις» στο δημόσιο λόγο. Καλοδεχούμενες μεν, αλλά να ξέρουμε και τι λέμε δε!

Μέσα σε αυτές τις «παραστάσεις» έρχονται να ενταχθούν και οι πρόσφατες παρεμβάσεις του περιφερειακού συμβούλου κ. Σωτήρη Κουρή, ο οποίος με τοξικό κατά γενική ομολογία τρόπο επιτίθεται στη βουλευτή και στην κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Όμως για αλήθειες μπορεί να μιλάει αυτός που θυμάται και όχι αυτός που ξεχνάει ή κάνει ότι ξεχνάει… Ποιες είναι όμως αυτές οι αλήθειες; Πότε βγήκαν οι σχετικές αδειοδοτήσεις για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια; Ποια κυβέρνηση τις ενέκρινε; Ποιο είναι το ψηφισμένο χωροταξικό; Αυτό που ψηφίστηκε επί των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Για να σταματήσουμε όμως με τους στρουθοκαμηλισμούς, να θυμίσουμε ότι η ημερομηνία που εκδόθηκε η περιβαλλοντική άδεια για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια είναι 10/10/2013!!! Δηλαδή με Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης τον κ. Σωτήρη Κουρή και τη ΝΔ κυβέρνηση!

Αγαπητέ κ. Σωτήρη Κουρή είτε δε θυμάστε, είτε κάνετε ότι δε θυμάστε. Ποιες ήταν οι δικές σας αντιδράσεις και ενέργειες την κρίσιμη εκείνη περίοδο που η συγκεκριμένη επένδυση εξασφάλιζε τις σχετικές αδειοδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις, ως εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχης και στέλεχος της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ.; Τα παραπάνω δε σας καθιστούν αλάθητο κριτή των πάντων ούτε δικαιολογούν την πόλωση που φέρνει μαζί του ο πολιτικός σας λόγος. Και επειδή είμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές να σας θυμίσουμε ότι αυτός που αγνοεί το παρελθόν, βάζει σε κίνδυνο το μέλλον…

Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Κεφαλονιάς-Ιθάκης

  • O Σωτήρης Κουρής τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης και Περιφερειακός Συμβουλος ΠΙΝ απάντησε τα ακόλουθα:

Χαίρομαι ειλικρινά που ασχολήθηκε μαζί μου, ολόκληρη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, να μου απαντήσει για τις επικρίσεις μου για την κακή και ολέθρια διακυβέρνησή τους.

Με όλο το σεβασμό που έχω σε αυτούς, σαν άτομα, που υποτίθεται πρέπει να ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, πιστεύω ότι έχουν ξεφύγει λίγο ή πολύ.

Γιατί αγαπητοί μου φίλοι και νοήμων είμαι και δύσκολα ξεχνώ..

Είμαι και εγώ πολίτης της ίδιας κοινωνίας και μάλιστα ενεργός.

Γι αυτό εγώ και θυμάμαι και δεν ξέχασα.

Εσείς Ξεχάσατε ότι κυβερνάτε επι Τέσσερα χρόνια

Εσεις Ξεχάσατε ότι τα ξέφρενα αντιπολιτευτικά σας διαβήματα και οι υποσχέσεις σας εκείνης της εποχής (2010-2014) ακόμη δεν έχουν δρομολογηθεί ή δεν έχουν υλοποιηθεί.

Εσείς ξεχάσατε τις κινητοποιήσεις σας, στις παρελάσεις, τις καταλήψεις σας στα δημόσια κτίρια, τις διαδηλώσεις σας.

Τι αποκαταστήσατε από τίς τότε υποσχέσεις σας; Απλά ρίξατε μια κυβέρνηση και στρογγυλοκάτσατε στις ίδιες καρέκλες.

Εσεις Ξεχάσατε ότι ήμουν ο εισηγητής και στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στις 10/10/ 2013 και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ στις 22/10/ 2013 για την μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα ΚΗΠΟΥΡΙΑ.

Ξεχάσατε την αντίδραση μου και στην τότε κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ για όλα αυτά τα θέματα και την ανάρτηση μαύρων πανώ επι του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας.

Ξεχάσατε ότι τότε με επαινούσατε για τις ενέργιες μου και τώρα βέβαια ενοχλήστε γι’ αυτες.

Με τί νομοθετικό πλαίσιο θωράκισε η κυβέρνηση σας τις αποφάσεις των Περιφερειακών ή Δημοτικών Συμβουλίων, ώστε να γίνουν αυτές ισχυρές;

Εσεις κυβερνάτε, μήπως το έχετε ξεχάσει;

Ξεχάσατε ότι η άδεια εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια δόθηκε στίς 12/2/2015 (αριθμ. 434/16987)από την Αποκεντρωμένη ΔΕ.Π.Ι., δηλ την κυβέρνησης σας.

Το νέο ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ της Περιφερειάς μας υπογράφηκε στίς 5/12/2018, διαβάστε το.

Αλλά σας βολεύει όπως πάντα να διχάζετε, να διαιρείτε, να ξεχνάτε επιλεκτικά.

Σας βολεύει να ξεχνάτε τι λέγατε τότε καί τι λέτε τώρα.

Σας βολεύει να εμπαίζετε τον λαό.

Ασχοληθείτε και λίγο με την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς του 2014 στην Παλική και αφήστε τις κρίσεις και επικρίσεις.

Ασχοληθείτε με τα σχολεία, τις εργατικές κατοικίες, το οδικό δίκτυο.

Ασχοληθείτε να ανοίξει το μουσείο Αργοστολίου και να αποκασταθούν τα πολιτιστικά μας μνημεία και αφήστε τις συσκέψεις.

Ασχοληθείτε να αποκατασταθεί το κτίριο της Αστυνομίας στο Αργοστόλι, και βρείτε λύση.

Εσεις κυβερνάτε, δικές σας οι ενέργειες.

Εγώ δεν έχω αλλάξει, και κρίνω όποιον κυβερνάει και στηλιτεύω τα κακώς κείμενα.

Εγώ δεν έχω αλλάξει, ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου και θα σας κρίνω.

Εσείς κυβερνάτε, εσείς κρίνεστε!

Αργοστόλι 13/1/2019

Σωτήρης Κουρής


ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς: «Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον κ. Κουρή»


Ευτυχώς που μας απάντησε ο κ. Κουρής, έστω με αυτόν τον ειρωνικό τρόπο, γιατί έτσι κατάλαβε και ο πλέον ανυποψίαστος συμπολίτης μας τα αληθινά κίνητρα των δημοσιεύσεών του. Διότι εμείς ρωτήσαμε τον κ. Κουρή, επί της ουσίας, τι έκανε για να αποτρέψει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στα Κηπούρια ως Αντιπεριφερειάρχης και ως στέλεχος της ΝΔ τον καιρό που η επένδυση έπαιρνε σάρκα και οστά και ενώ κυβέρνηση ήταν το κόμμα του, και αυτός μας απάντησε τι έκανε για το θεαθήναι…

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε όμως με τον κ. Κουρή. Στο ότι κρίνονται αυτοί που κυβερνούν. Όπως κρίθηκε και η περιφερειακή αρχή της ΝΔ στην οποία συμμετείχε το 2014… Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επίσης θα κριθεί σε λίγες ώρες για το αν έχει ή όχι την εμπιστοσύνη της Βουλής. Όλα τα υπόλοιπα που διακοσμητικά αναφέρονται, μας αφήνουν αδιάφορους και εκθέτουν τον ίδιο.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

O επικεφαλής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Παγώνης
Ο τ. αντιπεριφερειάρχης
Σωτ. Κουρής