Κόντρα Παύλου-Μπαλτάκου στο «Kontra»

Στην εκπομπή της 8ης Ιουνίου του Αιμίλιου Λιάτσου ήταν καλεσμένος ο κος Παύλος Παπαδάτος στέλεχος της ΝΔ, Επικοινωνιολόγος-Οικονομολόγος.  Στην συζήτηση επίσης πήραν μέρος οι: κ. Νότης Μαριάς Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, πρόεδρος «Ελλάδα ο άλλος δρόμος», κ. Ελένη Αυλωνίτου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, κ. Τάκης Μπαλτάκος, δικηγόρος και πρώην γραμματέας ΝΔ, κ. Δέσποινα Σπανού υπεύθυνη τύπου της Λαϊκής Ενότητας, κ. Δημήτρης Φίλης δικηγόρος, επικεφαλής της κίνησης Πολιτών «Κοινωνία Τώρα», κ. Σπύρος Σουρμελίδης, σύμβουλος έκδοσης Κυριακάτικη «Kontra News».

Οπως πάντα συζητήθηκαν τα θέματα της επικαιρότητας και δόθηκε μεγάλη έμφαση στο «Σκοπιανό» και στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα.

Στην ερώτηση του κου Λιάτσου σχετικά με την ονοματολογία των Σκοπίων, ποια είναι η άποψή του κυρίου Παπαδάτου και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, ο κύριος Παπαδάτος έκανε μία σύντομη αναφορά στους κυριότερους σταθμούς της ονοματολογίας του Σκοπιανού ζητήματος και ευχήθηκε να βρεθεί μία λύση γιατί η Ελλάδα έχει πολλά ανοιχτά θέματα.

1950 Ομόσπονδο Κράτος, 1977 Μακεδονική γλώσσα, 1991 δημιουργούνται τα Σκόπια, 1991 ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι ο Μιλόσεβιτς τον ενημέρωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αλλά ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε και το 1993 ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καταλήξει με τον Γλιγκόρωφ στο όνομα Σλαβομακεδονία αλλά δέχθηκε τρομερό πόλεμο από την αντιπολίτευση και όχι μόνο… Πάντως  ευχήθηκε να κλείνουμε αυτή την πληγή ακόμη και αν πρέπει να κάνουμε κάποιες μικρές υποχωρήσεις.

Στη συνέχεια ο κύριος Παπαδάτος είχε μεγάλη «κόντρα» με τον κύριο Μπαλτάκο ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ δεν είναι ενωμένη. Ο κύριος Παπαδάτος τον προκάλεσε να πει δημοσίως τι εννοεί και να αναφέρει παραδείγματα διασπαστικών τάσεων. Όπως ήταν φυσικό ο κύριος Μπαλτάκος δεν είχε τίποτε να πει, εκτός φυσικά και αν εννοούσε τον εαυτό του.

Τέλος μεγάλη συζήτηση έγινε για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα κατέθετε η κυβέρνηση στην βουλή,  το οποίο ο κύριος Παπαδάτος το παρομοίασε με την Παράσταση του Χαρίδημου: O Καραγκιόζης τραπεζίτης όπου έκλεισε την τράπεζα, έχασαν όλοι τα λεφτά τους και όταν τους επέστρεψε τα μισά έμειναν και ευχαριστημένοι! Είναι ο απόλυτος παραλογισμός να στύβει φορολογικά η κυβέρνηση όλους τους πολίτες και στο τέλος να τους επιστρέφει κάποια χρήματα υπό μορφή οικονομικής βοήθειας.

Καταλήγοντας ο κύριος Παπαδάτος τόνισε ότι όσο γρηγορότερα απαλλαγούμε από την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο.