Κώστας Ευαγγελάτος: Πρώτη παρουσίαση του Ημερολογίου 2019

Έγινε σε εορταστική ατμόσφαιρα στα πλαίσια των Art Weekends η παρουσίαση του εικαστικού συλλεκτικού Ημερολογίου  2019 του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: “Τα ρόδα του κήπου”- Costas Evangelatos “The Roses”, στο χώρο του Art Studio EST-la Chambre, με την παρουσία καλλιτεχνών, συνεργατών και φίλων του καλλιτέχνη.

Η αρχική έμπνευση για τις ζωγραφικές συνθέσεις ξεκίνησε από την μελέτη ποιημάτων που έχει γράψει στη Γαλλική γλώσσα o Ράινερ Μαρία Ρίλκε, με τον τίτλο: “Les Roses”. Το Ημερολόγιο κοσμούν τριαντάφυλλα από τον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης “Villa Ροδόπη” στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Το θέμα οικείο και δόκιμο στον Κώστα Ευαγγελάτο από την πρώιμη νεότητα του που σχεδίαζε εκ του φυσικού τριαντάφυλλα, αναπαρίσταται με την ωριμότητα του παρόντος σε νέα αισθητική προσέγγιση και σύγχρονη εικαστική γραφή των ανθογραφιών που μερικές φορές συνδυάζονται με αναδυόμενες ανθρώπινες μορφές. Η συνθετική αρμονία και η φυσική ομορφιά των ρόδων μπολιάζεται με έντονα χρώματα και λεπτές αποχρώσεις, που διαγράφονται με στίγματα και λεπτές γραμμές, μέσα σε φόντα συμπαντικών και συμβολικών εκτάσεων, γήινων, θαλάσσιων και ουράνιων πεδίων.

Η πρώτη παρουσίαση του Ημερολογίου ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ και προπόσεις με ευχές για Καλά Χριστούγεννα και χαρούμενες γιορτές!!

Πληροφορίες: EST-LA CHAMBRE, Πρατίνου 87, (περιοχή Εθν. Πινακοθήκης)11634, Αθήνα. Tηλ: 21072 94259, 6944621286.