Λέει «αντίο» μετά 37 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Μετά από 37 χρόνια επιτυχημένης επιστημονικής πορείας, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αργοστολίου Ευάγγελος Ευαγγελάτος, εντός των ημερών παραδίδει τα “ηνία” της Κλινικής του, λόγω συνταξιοδότησης!

Ο αγαπημένος Παιδίατρος και ιδιαίτερα αγαπημένος συμπολίτης μας, ήρθε στο Νοσοκομείο μας ως Επιμελητής Β’ το 1985 και στη συνέχεια, επάξια ανέλαβε επί σειρά ετών την Διεύθυνση της Κλινικής, αλλά και τη Διεύθυνση Επιστημονικού Προσωπικού, ενώ έχει διετελέσει κατά καιρούς και χρέη διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Ο Ευάγγελος Ευαγγελάτος, πριν έρθει στο Νοσοκομείο μας, για περίπου 6 χρόνια είχε θητεύσει ως Επιμελητής Β’ στην Παιδιατρική Κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Ιταλίας.

Πάνω από 30 χρόνια υπηρέτησε την Παιδιατρική στην Κεφαλονιά, ενώ μεγάλο του όνειρο ήταν η δημιουργία Μονάδας Υποστήριξης Πρόωρων Νεογνών στο Νοσοκομείο μας, κάτι που οι συνθήκες (από τις Κεντρικές εξουσίες) δεν ευνόησαν να γίνει!

Ολα αυτά τα χρόνια όμως, με πολύ δουλειά και υπευθυνότητα, με στόχο την καλύτερη παροχή Υγείας των παιδιών, “έστησε” γερές βάσεις για την συνέχειά του στην Κλινική, και αμέσως μετά τα “ηνία” αναλαμβάνουν οι άξιες ιατροί κ.κ. Καλυψώ Δανελάτου Διευθύντρια της Κλινικής και Βίλλυ Γεωργοπούλου επιμελήτρια Α’, οι οποίες θήτευσαν επί σειρά ετών δίπλα του. Ο Ευάγγελος Ευαγγελάτος, εκτός από επιτυχημένος Παιδίατρεος, ήταν άριστος Δάσκαλος για όλους τους γιατρούς που έχουν υπηρετήσει στην Κλινική!

Στον αγαπημένο μας Παιδίατρο ευχόμαστε κάθε ευτυχία στην νέα περίοδο της ζωής του, με υγεία και ευτυχία!

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στο προωπικό του blog (http://eevangelatos.blogspot.gr), με τίτλο “Αποχαιρετισμός στην Παιδιατρική του ΓΝ Κεφαλονιάς”, αναφέρει σχετικά με την “έξοδό του” από την “πρώτη γραμμή” της Παιδιατρικής μας Κλινικής:

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συν Θεώ συμπλήρωσα 37 χρόνια στο ΕΣΥ και αυτές τις μέρες αποχωρώ (αυτοδικαίως) από την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και την διεύθυνσή της.

Aπό μια κλινική, που όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες προσελεύσεις στα εξωτερικά της ιατρεία και έχει κάνει χιλιάδες εισαγωγές μικρών ασθενών.

Έχεi εκπαιδεύσει δεκάδες ειδικευόμενους γιατρούς στην Παιδιατρική και έχει εκπονήσει πάρα πολλές επιστημονικές εργασίες.

Οι ποιοτικοί της δείκτες και τα στατιστικά είναι άριστα, όπως π.χ. περί γεννητικής θνησιμότητας, 6/1000 και ποσοστό διακομιδών 1,6%.

Με δύο λόγια είναι ένα τμήμα που εκπληρώνει το καθήκον του σε κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, χωρίς να επηρεάζεται από κρίσεις και μνημόνια.

Ακόμα, είναι ένας πυλώνας στήριξης του τουρισμού της Κεφαλονιάς, καλύπτοντας τους ξένους μικρούς επισκέπτες της.

Με την αποχώρηση μου από την μάχιμη Παιδιατρική θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τους χορηγούς της κλινικής μας, για την συμπαράσταση τους και τις βελτιώσεις που παρείχαν στην υλικοτεχνική υποδομή του τμήματος.

Ακολούθως θέλω να ευχαριστήσω την διοικητική και τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου για την άρτια υποστήριξή της, όπως βέβαια και όλο το προσωπικό και τους γιατρούς των εργαστηρίων και των άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου για την άριστη συνεργασία που είχαμε.

Ολόθερμες ευχαριστίες έχω για την προϊσταμένη – διευθύνουσα, τον προϊστάμενο και όλες τις άξιες και ακούραστες νοσηλεύτριες της παιδιατρικής, που χωρίς αυτές, ούτε έργο, ούτε κλινική θα υπήρχε.

Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους αγαπητούς μου, εκπαιδευόμενους και ειδικευόμενους γιατρούς στην Παιδιατρική όλων των περιόδων, οι οποίοι πήραν, αλλά και έδωσαν πάρα πολλά στην κλινική.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και να κατονομάσω τις αγαπητές μου συνεργάτιδες, Καλυψώ Δανελάτου Διευθύντρια, και Βίλλυ Γεωργοπούλου, επιμελήτρια Α’, διότι σε αυτές κατά αρχαιότητα και βαθμό μεταφέρεται πλέον η ευθύνη και η συνέχιση της κλινικής και του έργου της.

Εύχομαι στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Κεφαλονιάς, καλή συνέχεια και στα παιδιά όλου του κόσμου και σε όλους εμάς, καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά.

Ευάγγελος

Ευαγγελάτος

Παιδίατρος