Λέξεις μισοπαρεξηγημένες…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

MOY εκμυστηρεύτηκε φίλος πως όταν ακούει «υντρόφισσες και σύντροφοι» τόνε ππιάνει ένα αμόκ, βγάζει σπυράκια, αφινιάζει από φαγούρα απ’ τη μέση και κάτω και τ’ ανοίγει φοβερή όρεξη, τρέχει στο ψυγείο και τ’ αδειάζει στο άψε-σβήσε!
-Ωρέ, του λέω, αυτό είναι άκρως ανησυχητικό! Κι αν δεν άπτεται του …πρωτογενούς, του σεξουαλικού συστήματος, σίγουρα εφάπτεται του νευρικού σου υποσυστήματος.
• Για πλεόνασμα, δεν βλέπω πουθενά. Το μόνο που αναγνωρίζω είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού μας! Αυτή τη μέγιστη κοροϊδία του Ελληνικού λαού! Και απορώ πως οι αυτοκτονίες είναι μόνο …εξ εφτά χιλιάδες, αντί εκατομμυρίων, δηλαδή του μισού πεινασμένου κόσμου… Τώρα, γιατί αυτοί που χρησιμοποιούνε αυτές τις πολυσήμαντες λέξεις, δεν εξετάζουνε την υγεία τους, είναι αυτονόητο πως την έχουνε σε άριστη κατάσταση και μπορούνε να μασάνε, να τρώνε ό,τι λάχει, να ούμε!
-Ακουσε. Αυτή η επιλογή -έναντι του «φίλες και φίλοι» -συναγωνιστές και συναγωνίστριες», είναι παμπόνηρη. Αν το πάρεις από το συντρέφω και δευτερευόντως συναναστρέφομαι! Αν το πάρεις με το το συντροφεύω, εμμέσως  συνεταιρίζομαι! Στο βάθος και στις δύο περιπτώσεις υποκρύπτεται ο κοινός στόχος «Πάμε να φάμε»! Κατάλαβες Διονύση μου; Και μην ξεχνάς. Η επανάληψη, η συχνή χρήση είναι δευτέρα φύση! Χαρακτηρίζει αποκλειστικό όοοολους τους προηγούμενους σοσιαλιστές-Αριστερόχειρες, που παρουσιάζουν ερυθρύαση στο πρόσωπό τους, βλέποντας τους αντιδραστικούς πολιτικούς τους αντιπάλους!
-Καλά. Δεν μου λες, όλοι αυτοί οι αμνοί, οι αγνοί σύντροφοι, αν καθιέρωναν το «φίλες και φίλοι» δεν θα’ ταν πιο ζεστοί, πιο αληθινοί, και απέχοντες από τα φαγιά και τα πιοτά; Θα χαλάσει η σούπα;
• Oχι, φαντάζομαι. Γιατί η λέξη «φίλος» έχει παρεξηγηθεί, ποικιλοτρόπως! O «φίλος», η «φίλη» συντάσσεται με πονηράν πλέον σχέση! Σου λεει, «ήμουνα με το φίλο μου» …«θα πάω με τη φίλη μου». Δηλαδή ρέπει προς το γκομενιλίκι, την ακολασίαν.