Λήψη μέτρων για όσους έρχονται από Ιταλία

Θ. Γαλιατσάτος

Λήψη μέτρων ελέγχου για τους αφικνούμενους στα Ιόνια Νησιά από Ιταλία ζητά με επιστολή του προς τις υπηρεσίες της ΠΙΝ ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει:

Έχοντας υπ’ όψη την κοινή επιστολή των τριών αντιδημάρχων των Διαποντίων Νήσων, με την οποία ζητούν την λήψη μέτρων ελέγχου για τους αφικνούμενους εξ Ιταλίας, είτε ως παραθεριστές, είτε ως οικιστές λόγω της ύπαρξης πολλών ιδιόκτητων κατοικιών, επιθυμώ να σας επισημάνω και από την πλευρά μας την σχετική υποχρέωση.

Τα όποια μέτρα ελέγχου προκριθούν εκ μέρους σας ως απαραίτητα, θα πρέπει να εφαρμοσθούν σε όλα τα νησιά της Περιφέρειάς μας λόγω της γειτνίασης με την Ιταλία που αυτή την στιγμή μαστίζεται από την εξάπλωση του Covid 19 και δεδομένης της προσέλευσης σκαφών στα λιμάνια και τις εγκαταστάσεις προσωρινού ελλιμενισμού (μαρίνες, αγκυροβόλια).

Η άμεση ανταπόκριση σας στην επιστολή μας ενδεχομένως θα είναι καθοριστική για την προστασία της υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των ατόμων μεγάλης ηλικίας που «πλειοψηφούν» στα μικρά νησιά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και θα εκτιμούσαμε αν μας ενημερώνατε σχετικά.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Περιφερειακός Σύμβουλος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. Περιφερειάρχης

Ιονίων Νήσων