Λίγοι (;) μεν, αλλά Ελληνες οι αθλιότεροι των αθλίων

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Της εποχής, ένα μικρό μυθιστόρημα! Αποκλειστικό για παιδιά)

Γειτονευουμε με ένα κρατίδιον εκ Σλάβων (βαρβάρων) το οποίο ονομάζετο «Βαρντάρσκα». Με τη λήξη του Β. Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάσθη κάποιος με πολλά παράσημ και κύρος και εβάπτισεν αυτό το μούλικο κράτος με το όνομα «Μακεδονία», καθόσον το δικό του εκρίνετο κακόηχον!

Πολλά κράτη ανεγνώρισαν έτσι το βρέφος, το οποίο κυκλοφορεί κορδωμένο και «μεγάλο». Περάσαν περίπου 70 χρόνια όταν διαπιστώθη η νοθεία, εξανέστησαν οι πάντες και απαίτησαν να γίνει νόμιμη βάπτιση υπό ανωτάτου βαθμού ιερέως, μη αμφισβητούμενου υφ’ ουδενός!

Ιδιαίτερα κόπτονται οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί οι ηγέτες δύο ηπείρων! Αυτοί οι δύο λαοί -αξιοκρατικά-, έκριναν και επρότειναν οι ιερείς να είναι Ελληνες, λόγω γειτονίας και «πατροπαράδοτης φιλίας» αλλά και ό,τι ο Ελλην -ως Χριστιανός θα τελέσει το μυστήριον κα θα έχει το πρέπον κύρος!

Η Ελλάς που αξιώθη το 2015 να αλλάξει Κυβέρνηση και να προτιμήσει να δοκιμάσει διά πρώτην φοράν την Αριστεράν, συνισταμένην εκ Λεγεώνος με κάθε (δια)λογής Πολιτικής άτομα (ή μόρια), προσεφέρθη ασμένως να τελέσει το μυστήριον. Τρεις ανώτατοι αξιωματούχοι ανέλαβαν το έργον!..

Συνεφώνησαν με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζάεφ, να ανταμωθούν στη λίμνη των Πρεσπών, αντί ποταμού. Εκ της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός Αλέξιος ο Α’, ο …Αρχιερέας Νικόλαος Α’ και ο Παναγής ο Α’, ο Αμύνης μας!

Προ της εν λίμνη βαπτίσεως, ο Ζάεφ, προς τιμήν ενδόξου ονόματος αξίωσεν ένα κάρο πράγματα και ανταλάγματα, εξωφρενικά ως προίκα, καθόσον η Ελλάς θα είχε κέρδη διεθνώς…

Οι ημέτεροι (Ελληνες), του απήντησαν: «Σαν πολλά μας ζητάς αδελφέ! Εμείς θα περιοριστούμε στα ακόλουθα»:

  •  Θα ονομάσομεν το τέκνον «Βόρεια Μακεδονία», αφού είστε βορεινά μας.
  •  Θα σας αναγνωρίσομεν «Μακεδονική» ταυτότητα.
  •  Θα έχετε «Μακεδονική» γλώσσα. Και τέρμαααα!

Ο Ζάεφ -παρόλο που …έχανε πολλά, υπέκυψε και δέχθηκε να υπογράψει το πιστοποιητικό βάφτισης, αφού πλεόν ανεβιβάζετο σε «Εθνος» το (κωλό)κρατίδιόν του. Εν Πρέσπαις ακολούθησαν γιορτινά τραγούδια, βιολά, φιλιά, γέλοιααα και το πλήθος ανέκραζε «Να μας ζήσει»…

Εφυγαν όλοι ευχαριστημένοι, ιδίως ο φαρισαίος Αρχιερέας Νικόλαος, ο μονίμως χασκογελών, ο ογκώδης μόσχος μας. Το γεγονός των Πρεσπών εδοξάσθη υπό της Ευρώπης και του Πλανητάρχη, ιδιαιτέρως! «Μπράβο» και στα δύο φίλια κράτη, είπαν!

Τα Σκόπια, βαπτισθέντα, θα μπούν στην Ε.Ε. και στο Ν.Α.Τ.Ο., προς …ίδιον αυτών συμφέρον αλλά και των Ελλήνων …ιδιαιτέρως.

Ο σύντροφος Ζάεφ, επιστρέφοντος στην πατρίδα του αντιμετώπισε εχθρικήν κατάστασιν, από τους αντιπάλους του. «Μας πούλησες». Προικιά είν’ αυτά που πήρες ή φασόλια;…

Ομως ο Ζάεφ, γύρισε πολλά κράτη της Ε.Ε., τον συνεχάρησαν για την επιτυχίαν του και τον χάρηκαν που συνεχώς ομιλούσε για «Μακεδονία».

Η κατάσταση στη χώρα αυτή δεν ξέρουμε θετικά πως θα εξελιχθεί…

Καλά ωρές Ελληνες, Νονοί, εσείς π’ ακούτε καθημερινά τον Ζάεφ να ομιλεί συνεχώς και ακαταπαύστως το «Μακεδονία», δεν έπρέπε τις εξ υμών, να βγεί να τον συνετίσει και να τον απειλήσει ακόμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά του; Να του πείτε -μετανοιωμένοι για το προδοτικό έγκλημά σας-, «Μας συγχωρείς σύντροφε. Αρχισες να δείχνεις καθαρά τις αλυτρωτικές διαθέσεις. Δεν θα αρκεσθείτε στα σύνορά σας. Κάποια μέρα θα ζητήσετε ένωση Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας, για το “καλό” και των δύο μας»!

Εσεις ωρες Ελληνομπολσεβίκοι που έχετε το σπέρμα του Ιούδα, δεν καταλαβαίνετε τι μας περιμένει. Αγνοείτε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική; Τι σας αξίζει;

Το «φτου» είναι άσεμνο.

Τα φάσκελα, βγάζουν μάτια.

Το λόγια, φεύγουν, πετούν.

Ομως -δεν έχω άλλο μέσο-, παρά να σας πω «Αντε διπλοσιχαμένοι προδότες στο δαίδαλο». Κι ας πάνε χαμένα τα λόγια μου.