Λαμπερή μουσικοχορευτική βραδιά στον Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, η ετήσια εκδήλωση των μουσικών και χορευτικών (συμμετείχε το μικρό χορευτικό) τμημάτων της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά για το κλείσιμο μιας δημιουργικής και παραγωγικής χρονιάς. Και φέτος, η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων πλημμύρισε με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τα τμήματα μας.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η αντιπρόεδρος και υπεύθυνη νεολαίας κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά έκανε μια μικρή αναδρομή στις προσπάθειες που καταβάλλει ο σύλλογος να κρατήσει ζωντανή την άσβεστη φλόγα της παράδοσης μέσω των μουσικοχορευτικών της τμημάτων. Ευχαρίστησε και συνεχάρη τους συνεργάτες- δασκάλους των μουσικών και χορευτικών τμημάτων, τους γονείς που εμψυχώνουν τα παιδιά τους και τα ενθαρρύνουν να συμμετέχουν σε αυτά και ιδιαίτερα τους νέους για τη συμμετοχή τους σε όλο το εγχείρημα. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τις επόμενες εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν σε συνεργασία με πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς και την συμμετοχή της Αδελφότητας του Πειραιά σε αυτές ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για τη θερμή και ενεργή συμβολή με την παρουσία του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναδρομή σε όλες τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν τα μουσικοχορευτικά τμήματα μας σε πολλές εκδηλώσεις που συμμετείχαν. Στα τμήματα μας μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε επιθυμεί να μάθει ή να εξελιχθεί σε Κεφαλλονίτικους και παραδοσιακούς χορούς ή μουσικό όργανο όπως μαντολίνο, κιθάρα, ακορντεόν και βιολί. Η μουσική και ο χορός εκτός από ευχαρίστηση μπορεί να ενισχύσει την πνευματική μας εγρήγορση, τη συγκέντρωση και την ενίσχυση της μνήμης μας. Τα παιδιά που μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο μπορεί να αποκομίσουν ένα επιπρόσθετο όφελος, την ικανότητα να διατηρούν τις επιδόσεις τους στο σχολείο, σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Η μουσική και ο χορός επιπλέον ενισχύει την κοινωνικότητα μας και βοηθάει στη δημιουργία ή βελτίωση ανθρωπίνων σχέσεων κυρίως μεταξύ των συμπατριωτών μας.

Η Μαντολινάτα της Αδελφότητας μας ταξίδεψε στα νησιά μας και μας χάρισε γνώριμες μελωδίες γεμάτες ομορφιά. Συμμετείχαν η Όλγα και ο Παναγιώτης Χριστοφοράτος, η Σπυριδούλα Τσετσέκου, ο Δημήτρης και ο Νίκος Γρηγοράτος.

Έπειτα ακολούθησε το μικρό χορευτικό μας τμήμα με τη συμμετοχή της Άννας Ζούλια, Ελίνας Λαζάρη, Ελισάβετ, Κωνσταντίνας και Όλγας Χριστοφοράτου, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Ανδρέα Ζούλιας, Χρήστος Τζάκης και Παναγιώτης Χριστοφοράτος. Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς των νησιών μας όπως ο Αϊ Γιώργης, ο Μέρμηγκας και οι Βλαχοπούλες.

Στης συνέχεια πλημμύρησε η αίθουσα με νοσταλγικές μελωδίες από το μουσικό τμήμα μας με την συμμετοχή της Αφροδίτη Κουτρούκη, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Γιώργος- Μανώλης Κανάκη, Κατερίνα Τσάλα, Κωνσταντίνα Λαζάρου, Κωνσταντίνος Κομποθέκλας, Μαρία Κρητικού, Μάκης Αγγελετάκης, Παναγής Κούτσικος, Παναγιώτα Στεργιοπούλου, Πηνελόπη Τάνιου, Σπύρος Παλαιολόγος, Χρήστος Δεστούνης.

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπεύθυνη των μουσικών και χορευτικών τμημάτων κ. Διονυσία Βασιλάτου. Οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν τη δασκάλα Μαντολινάτας κ. Ματούλα Φιοράτου, τη δασκάλα των χορευτικών κ. Ευαγγελία Κοκκίνη, τον δάσκαλο κιθάρας κ. Σταύρο Ντίνα και φυσικά τα παιδιά των τμημάτων μας για την εξαιρετική παρουσία τους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί κεφαλλονίτες και φίλοι.

Το μουσικό μας ταξίδι ολοκληρώθηκε, με την ανανέωση του ραντεβού μας αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να περάσουμε ακόμα πιο όμορφες μουσικές στιγμές. Σας περιμένουμε όλους μικρούς, μεγάλους, έμπειρους και αρχάριους χορευτές να συμμετάσχετε στα τμήματα μας.

Διονυσία Βασιλάτου

Υπεύθυνη των μουσικών

και χορευτικών τμημάτων

της Αδελφότητας