Λαμπρός εορτασμός της Δραπανιώτισσας της Προστάτιδας της πόλης του Αργοστολίου

Το περασμένο Σάββατο, έγινε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Μεγάλη Λιτανεία της Παναγίας της Δραπανιώτισσας (Μυρτιδιώτισσα), προστάτιδα του Αργοστολίου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Δράπανο, μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυριδώνος στο Αργοστόλι.

Στην Λιτανεία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου, συμμετείχαν Ιερείς, Ψάλτες και πλήθος κόσμου, ενώ την Παναγία μας συνόδευσαν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, οι πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος, της Δημοτικής Ενότητας Αργοστολίου κ. Λούκας Νιφοράτος, της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωνσταντάκης και της Διαδημοτικής κ. Διονύσης Κοκκόσης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την Εικόνα της Παναγίας, συνόδευαν επίσης σε σχηματισμό, το Λύκειο Ελληνίδων, το Σώμα Προσκόπων Αργοστολίου, αθλητές του ΝOΑ, και Αστυνομία, υπό το πανηγυρικό παιάνισμα της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας”.
Η Λιτανεία, μετά το πέρασμα της Γέφυρας, ακολουθώντας την Παραλιακή, έφθασε στην Κεντρική Πλατεία για να καταλήξει στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυριδώνος, στο Λιθόστρωτο, όπου, η Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει μέχρι τ’ αντιμίρι της Δραπανιώτισσας, (την ερχόμενη Κυριακή 2/10), που θα επιστρέψει στη βάση της, στο Δράπανο.

Δ.Δ.-

img_1473 img_1479 img_1482