Λαμπρός ο Εορτασμός της Ανάστασης το βράδι του Μεγάλου Σαββάτου απέναντι από το Λιμεναρχείο

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος και ο δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη»

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το Μ. Σάββατο το βράδυ η Ανάσταση, απέναντι από το Λιμεναρχείο Αργοστολίου (λόγω των έργων της Πλατείας), χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Δημητρίου και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρου Γαλιατσάτου και του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση.

Πολλοί ιερείς συμμετείχαν στην τελετή, ενώ και πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν και να «πάρουν το Αγιο Φως».

Το «Χριστός Ανέστη» έψαλλαν όλοι μαζί, Δεσπότης και πιστοί, μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Oι κροτίδες και τα βαρελότα ήταν περιορισμένα φέτος, κάτι στο οποίο έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί μας.

Νωρίτερα στον Ι. Ναό Τιαξιαρχών ο Μητροπολιτης έψαλε το «δεύτε λάβετε φως» και εν συνεχεία ξεκίνησε η πομπή προς το Λιμεναρχείο με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας».

Στην τελετή της Αναστάσεων παρέστησαν η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αναπληρωτής δημάρχιυ κ. Διονύσης Λυκούδης, άλλοι οι δ.σ. ο καθολικός Ιερέας π. Σιμονέλ Μποάνκις κ.ά.

Ο Εορτασμός της Ανάστασης του Κυρίιυ έγινε με λαμπρότητα και στο Βαθύ, αλλά και σε άλλες περιοχές μας.

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος και ο δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη»
Από τον Εορτασμό της Αναστάσεως στην Ιθάκη

Μετά από πολλά χρόνια Ανάσταση στη Πλατεία της Σάμης


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, έγινε το βράδι του Μεγάλου Σαββάτου η Ανάσταση στη Σάμη.

Μετά το “Δεύτε λάβετε φως” Ιερέας και πιστοί, κατευθύνθηκαν στη κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ύστερα από πολλά χρόνια, έγινε εκεί η Ανάσταση. Αστυνομία και Λιμενικό, είχαν φροντίσει, τα βεγγαλικά να πέσουν μακριά από την εξέδρα και τους πιστούς, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Την ώρα του “Χριστός Ανέστη”, κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης «Ο Αιγιαλός», άφηναν στον ουρανό, αερόστατα φαναράκια, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στη γιορτή!

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, και υγεία σε όλο τον κόσμο!!

Από τον Εορτασμό της Αναστάσεως στη Σάμη

ΤΑΣΟΣ  ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ