Λαϊκή Συσπείρωση: Φορτώνουν νέα βάρη στο λαό

Φορτώνουν νέα βάρη στο λαό για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης της Σκάλας τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου 2019 με θέμα την έγκριση απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ Κεφαλονιάς σχετικά με το «τέλος σύνδεσης και χρέωση παγίου αποχέτευσης Ελειού Πρόννων», η Δ. Αρχή (Ν.Δ.) εισηγήθηκε και ψήφισε τα νέα τέλη σύνδεσης, τα «πάγια» αποχέτευσης και το τέλος χρήσης αποχέτευσης για την Δ.Ε. Ελειού – Πρόννων, ενόψει της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού – αποχέτευσης της Σκάλας.

Η ίδια η εισήγηση της Δ.Αρχής που αναφέρει χαρακτηριστικά…« …από τον υπολογισμό του κόστους λειτουργίας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων…. και… μετά την ετήσια λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης , των αντλιοστασίων και έχοντας τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, θα προχωρήσουμε σε επανακαθορισμό των ανταποδοτικών τελών αποχέτευσης…. », επιβεβαιώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την αμιγώς ανταποδοτική λειτουργία του έργου αυτού που συνεπάγεται γενναία αύξηση των παραπάνω τελών το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής. Χαρακτηριστικό ακόμη των προθέσεων της Δ.Αρχής είναι ότι το τέλος χρήσης της αποχέτευσης καθορίσθηκε κατ’ αρχήν σε ποσό που θα αντιστοιχεί στο ποσοστό 60% επί της καθαρής αξίας του νερού!!!

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε επίσης η μείζονά αντιπολίτευση (Θ. Μιχαλάτος) καθώς και η Ενωμένη Τετράπολη ( Β. Ρουχωτάς) που για άλλη μια φορά επιδεικνύοντας ιδεολογική συνεκτικότητα μεταξύ τους αλλά και με την Δ.Αρχή, συμφώνησαν πλήρως με την ανταποδοτική λειτουργία του έργου, υπερακοντίζοντας και κάνοντας κυρίως δευτερεύουσες διαχειριστικές- λογιστικές παρατηρήσεις .

Δημοτική αρχή ( ΝΔ ) και αντιπολίτευση όλων των αστικών-επιχειρηματικών δυνάμεων στο δημοτικό συμβούλιο Κεφαλονιάς, χαρατσώνουν το λαό και εμβαθύνουν την ανταποδοτική – επιχειρηματική λειτουργία όλων των δημοτικών-κοινωνικών υπηρεσιών στο πνεύμα της πολιτικής της ΕΕ και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη τον κοινωνικό χαραχτήρα τέτοιων υπηρεσιών και την ευθύνη του κράτους σε αυτές. Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που αξιοποιούν την λειψυδρία για να επιβάλουν δυσβάστακτες τιμές στο νερό της ύδρευσης και άρδευσης, που μετοχοποιούν τις ζημιές της ΔΕΥΑ Κεφαλονιάς φορτώνοντας στις πλάτες του λαού νέα χαράτσια, που απολύουν και τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων για να αυξήσουν το βαθμό εκμετάλλευσής τους, προκειμένου να είναι «κερδοφόρες» τέτοιες εταιρείες που στήνουν στο Δήμο, για να αλαφραίνουν το κράτος από τα περιττά «κοινωνικά» έξοδα και να χρηματοδοτεί απρόσκοπτα την πλουτοκρατία.

Η Λαϊκή συσπείρωση ήταν η μόνη δύναμη που καταψήφισε τα νέα χαράτσια που θα μπουν στους εργαζόμενους και τους μικρούς ΕΒΕ της περιοχής του Ελειού και απαίτησε:

  •  Άμεση κατάργηση του ειδικού τέλους 80% και του ΦΠΑ από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, καθώς και των τελών σύνδεσης αποχέτευσης, παγίων και τέλους χρήσης αποχέτευσης όσον αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις .
  • Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό, με άμεση μείωση των τιμολογίων κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
  •  Πλήρη και σταθερή εργασία για το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο.
  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της οδηγίας της ΕΕ για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων τεχνικών έργων σε όλη την Κεφαλονιά που θα  εξασφαλίσουν επάρκεια, ποιότητα και ορθολογική διαχείριση του νερού χωρίς ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι να μην αποδεχτούν την παραπάνω φοροληστεία. Να δώσουν απάντηση στην επίθεση που τους κάνουν όλες οι αστικές δυνάμεις κεντρικά και τοπικά. Στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να στηρίξουν την «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ που αποτελούν την πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση και ανοίγουν την προοπτική για ευρύτερες φιλολαϊκές αλλαγές.

Λαική Συσπείρωση Κεφαλονιάς