Λειτουργεί από τον τρέχοντα μήνα το Δανειστικό Τμήμα της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης

Ανοικτή επιστολή προς συμπολίτες, για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το Εφορευτικό Συμβούλιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για τα παρακάτω:

1. Από αυτόν το μήνα, το Σεπτέμβριο, το Δανειστικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε λειτουργία Στεγάζεται σε προκατασκευασμένο οικίσκο, τοποθετημένο σε ασφαλές μέρος του πίσω προαυλίου, και περιέχει ικανό αριθμό λογοτεχνικών και άλλων βιβλίων αλλά και βιβλίων κεφαλονίτικου περιεχομένου, ενώ διαθέτει επιμορφωτικού περιεχομένου DVD και παρέχει δυνατότητα σύνδεσης με το internet.

2. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι το Δανειστικό Τμήμα, καθώς δεν μπορεί να διαθέσει ποσά για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης, δέχεται προσφορές βιβλίων σύγχρονης ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους αλλά και σχολικών βοηθημάτων για την εξυπηρέτηση των μαθητών.

3. Στο Δανειστικό Τμήμα σάς υποδέχεται η κ. Βάσω Μαθιουδάκη, εκπαιδευτικός αποσπασμένη από το Γυμνάσιο Ληξουριού για το σχολικό έτος 2015-2016, η οποία με εφόδια τη γνώση και την καλή καρδιά θα φανεί χρήσιμη σε κάθε φιλαναγνωστική ανάγκη σας.

4. Είναι ανοικτό όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας με ώρες για το Κοινό 8.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ., εκτός από τη Δευτέρα, ενώ παραμένει ανοικτό κάθε Σάββατο τις ίδιες ώρες, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους μαθητές των Σχολείων.

5. Ήδη προγραμματίζουμε δραστηριότητες και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Στόχος μας είναι, έστω και κάτω από τις τωρινές δυσμενείς συνθήκες, να μπορέσει να παίξει το ρόλο της η Βιβλιοθήκη ως χώρος μάθησης και επιμόρφωσης, δημιουργίας και πολιτισμού. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλουμε κι εμείς, ώστε μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, οι νέοι να γίνουν σταθεροί φίλοι του βιβλίου αλλά και οι μεγάλοι να συνεχίσουν να μελετούν. Πρόθεσή μας είναι να γίνουν γνωστά πρόσωπα και πράγματα του πνεύματος και της επιστήμης, της εργασίας και της τέχνης, πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με το Ληξούρι, την Κεφαλονιά, τη χώρα μας, τον κόσμο ολόκληρο.

6. Είμαστε ανοικτοί και στις δικές σας προτάσεις, αλλά ταυτόχρονα καλούμε εσάς τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους με μεράκι και όρεξη, να πλαισιώσετε τις παραπάνω δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Ωστόσο, πεποίθησή μας είναι ότι χρειάζεται κοινή και συντονισμένη προσπάθεια, για να πετύχουμε την άμεσ επισκεύη του κτηρίου και την άμεση επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης, προκειμένου να ξαναγίνει η Βιβλιοθήκη το στολίδι του Ληξουρίου, να ξαναγίνει Κέντρο Μελέτης και Ερευνας

Για το Εφορευτικό
Συμβούλιο
O πρόεδρος
ΠETPOΣ ΠETPATOΣ

iakovateios copy