Λευκάδα: Ο Ξενοφών Βεργίνης για πρώτη φορά δήμαρχος στα 84 του!

Ο Ξενοφών Βεργίνης, έπειτα από μακρά πορεία στα πανεπιστήμια και στην πολιτική, στράφηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση και κέρδισε με άνεση στον δήμο Λευκάδας.

Εκλέχτηκε την πρώτη φορά που έβαλε υποψηφιότητα και μάλιστα στα 84 του ο Ξενοφών Βεργίνης που είναι από την Κυριακή νέος δήμαρχος Λευκάδας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Εξελέγη από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 48,87% έναντι του 28,47% που συγκέντρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός.

Στο παρελθόν είχε υπάρξει καθηγητής πανεπιστημίου, βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και και διοικητής οργανισμών.

Μετά τις εκλογές στην πρώτη συνέντευξη σε τοπικό μέσο ενημέρωσης τόνισε ότι θα ξεκινήσει από τα ζητήματα της καθημεριονότητας στο νησί και σε αυτά θα δώσει την μεγαλύτερη προσοχή.

Αυτό επισήμανε και πριν από τις εκλογές επισήμανε ότι ο λόγος για τον οποίο ασχολείται με την αυτοδιοίκηση είναι επειδή για αυτόν είναι μία πρόκληση.

«Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αυτό το δήμο σε μία φθίνουσα πορεία και αυτό μας το δείχνει και η καθημερινότητα αλλά και τα εμβληματικά έργα. Είναι δυνατόν να μην μπορείς να αισθάνεσαι ότι από κάπου διοικείσαι, ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται και πρέπει να βάλει μία ευταξία, να δώσει μία λύση;», έλεγε.

Ποιος είναι ο Ξενοφών Βεργίνης

Γεννήθηκε στο χωριό Τσουκαλάδες της Λευκάδας. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και το Λονδίνο

Δίδαξε στο Κολλέγιο Αθηνών και στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1967 ως το 2004.

Παράλληλα διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ελλάδος σε διεθνείς οργανισμούς (FAO και ΟΟΣΑ) για θέματα Γεωργίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Βοήθειας, σύμβουλος και ανώτατο στέλεχος υπουργείων. Το διάστημα 1991-1993 ήταν υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 2013 με 2015 ήταν διοικητής του ΟΓΑ.

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων οικονομικού περιεχομένου για ζητήματα όπως ο πληθωρισμός, η αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη και η γεωργία.

(protothema.gr)