Λευτέρης Αυγενάκης: Οι προοπτικές για την επανέναρξη στα Πρωταθλήματα

Λ. Αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την διάρκεια του διαδικτυακού διαλόγου που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με τα Ερασιτεχνικά Σωματεία της χώρας, αναφέρθηκε στο γεγονός πως το Υφυπουργείο έχει ήδη καταθέσει αίτημα επανέναρξης σε πολλά πρωταθλήματα και αναμένεται κατατεθούν αιτήσεις και για περισσότερες κατηγορίες.

Ο κ. Αυγενάκης είπε μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζετε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν, κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση.

Επιπλέον, έχουμε ζητήσει την έναρξη προπονήσεων στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών, στη Football League και τη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, Α’ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας, τους αθλητές στα χιονοδρομικά, να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και μέχρι την Πέμπτη θα προσθέσουμε και άλλα αθλήματα και άλλες κατηγορίες. 

Ωστόσο σας ζητώ να εμπιστευθούμε τους ειδικούς. Η πανδημία δεν τελείωσε. Απευχόμαστε να έχουμε 3ο κύμα της πανδημίας και ελπίζουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα».