Λοβέρδος: Τι είπα με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή -Γιατί ήθελα να τον δείρω

Για τη σκέψη που του γεννήθηκε να… δείρει τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Τα γράφω με έναν χαρακτηριστικό τρόπο. Όλα είναι βιωματικά μιας τραγικής τριετίας. Άκουγα διάφορες φωνές στα ΜΜΕ. Αποφάσισα μετά από ένα σημείο να μην τις παρακολουθώ, για να μπορώ όταν εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου να μην έχω δώσει τη δυνατότητα και το δικαίωμα σε κανέναν να ξέρει τι σκέφτομαι. Από το βιβλίο έχει απομονωθεί αυτό».

Ερωτηθείς για το τετ α τετ που είχε χθες στην Ολομέλεια με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Ο διάλογος με τον πρώην πρωθυπουργό δεν έγινε ακριβώς έτσι. Ήταν και γενικότερος, δεν ήταν σε κακό πλαίσιο, και αυτό το υπογραμμίζω. Στη Βουλή συζητάμε πολλές φορές, μας χωρίζει μισό μέτρο και πολλές φορές έχουμε μιλήσει με τον κ. Τσίπρα», είπε ο κ. Λοβέρδος στο Mega.

«Ένας πολιτικός οφείλει, ανεξάρτητα με αυτά που σκέφτεται, να λειτουργεί στο πλαίσιο του κανονισμού της Βουλής. Υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται διάφορα και δεν τα λένε, δεν ανήκω σε αυτούς. Ένα βιβλίο βιωμάτων μιας πολύ δύσκολης τριετίας αν το έκρινε αυτό θα ήταν υποκριτικό», συνέχισε ο ίδιος.

«Αν ενώπιον έντεκα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών έλεγαν τα χειρότερα για εσάς, και εσείς καθόσασταν και τα ακούγατε χωρίς εσωτερικά να αντιδράτε, τότε τι να πω. Εγώ δεν είμαι υποκριτής. Αν δείτε το βιβλίο μου είναι γεμάτο από συναισθήματα, αντιδράσεις, αλλά όχι μίσος», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος, υπεραμυνόμενος των όσων έγραψε.

«Χθες, στην παρουσίαση του βιβλίου, πέντε άνθρωποι, είπαμε ”ποτέ ξανά”. Όλα αυτά γράφονται για να μην ξαναγίνουν. Έχω αρνηθεί να πάρω έστω και μισό ευρώ από το βιβλίο αυτό. Αλλά πρέπει αυτό το βιβλίο να πάει σε όλες τις βιβλιοθήκες της χώρας για να μην ξαναγίνουν αυτά», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Βίντεο από τον διάλογο Τσίπρα-Λοβέρδου στη Βουλή

Φωτογραφίες του Γιώργου Κονταρίνη από την Eurokinissi από τον διάλογο Τσίπρα-Λοβέρδου στην Ολομέλεια

 

(iefimerida)