Λ. Μαυροειδής: Η αλήθεια για το δρόμο της Λαγκάδας

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ι. Μαυροειδής κ. Λάκης Μαυροειδής, ανάδοχος του έργου της ασφαλτόστρωσης του δρόμου των Φαρακλάτων στην Παλιά Λαγκάδα, επικοινώνησε χθες με την εφημερίδα μας, σχετικά με την αναδημοσίευση άρθρου του kefaloniapress που έγινε στον Blogger την περασμένη Παρασκευή με τίτλο «Δρόμος Παλιάς Λαγγάδας: Πριν 5 μήνες έπεσε η άσφαλτος…».

Ο κ. Μαυροειδής για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου των Φαρακλάτων και των ζημιών που υπέστη από την καταστροφική επέλαση του «Ιανού», δήλωσε τα εξής:

Σχετικά με την αναδημοσίευση άρθρου στην εφημερίδα σας του site kefaloniapress, πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα:

Από τη μεγάλη θεομηνία του «Ιανού» δεν έχει πληγεί όλο το έργο που κατασκεύασε η Εταιρεία μας, αλλά μόνο ένα τμήμα, περίπου 1800 τ.μ. από τα 5.500 τμ. συνολικά.

Το έργο έγινε σύμφωνα με τη Μελέτη, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, ποιοτικές και τεχνικές.

Η παράταση που πήραμε από το Δήμο για την εκτέλεση του έργου έγινε λόγω της μεσολάβησης της διάσπασης του τ. Δήμου Κεφαλονιάς στους τρείς νέους Δήμους, των Δημοτικών Εκλογών και την τριχοτόμηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του τ. Δ. Κεφαλονιάς, που είχε σαν αποτέλεσμα η Τ.Υ. να μείνει για μεγάλο διάστημα χωρίς Προϊστάμενο και το έργο χωρίς επιβλέποντα.

Οταν από το νέο Δήμο Αργοστολίου επιλύθηκαν τα παραπάνω, μεσολάβησε Χειμώνας και το έργο ξεκίνησε τελικά την Ανοιξη του 2020, μετά την έγκριση του σχετικού μας αιτήματος.

Μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή από το Δήμο στην Εταιρεία μας για το συγκεκριμένο έργο, παρόλο που έχει βγεί ο Α’ Λογαριασμός και άγνωστο πότε θα γίνει, ενώ έπεται και ο Β’ Λογαριασμός.

Επιπλέον, στο έργο δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή.

Ηδη από την Εταιρεία μας βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών που υπέστη το έργο, ακολουθώντας όλα όσα προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αυτά, για την αποκατάσταση της αλήθειας, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη, ότι όταν μεγάλο μέρος της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από την μεγάλη θεομηνία που έπληξε τα Νησιά μας, ήταν αναμενόμενο να γίνουν μεγάλες ζημιές και στο οδικό δίκτυο, ανεξάρτητα αν πλήγηκαν παλιά ή πρόσφατα έργα επ’ αυτού.